Hlavní obsah

Česká naděje pro NHL prý chtěla uškrtit svou přítelkyni. Zabiju tě, vyhrožoval brankář

Aktualizováno

Patří mezi nejnadějnější české hokejové brankáře, našlápnuto má i do slavné NHL, kam byl před dvěma lety draftován Los Angeles. Jenže nyní před Patrikem Bartošákem stojí velký problém. Podle zámořských médií chtěl dvaadvacetiletý gólman uškrtit svou přítelkyni!

Foto: Profimedia.cz

Český gólman Patrik Bartošák v dresu Los Angeles v přípravném kempu před touhle sezónou NHL.

Článek
Fotogalerie

Bartošák čelí vyšetřování z těžkého zločinu domácího násilí, kterého se měl toto pondělí dopustit vůči své dvacetileté přítelkyni. Podle serveru unionleader.com, který citují i věrohodné zámořské portály, dvaadvacetiletý gólman popadl dívku za ramena a začal ji tlačit ke zdi.

Následně jí přiložil ruku kolem krku a začali ji dusit. Podle dostupných informací měl svou přítelkyni dát dvě rány do prsou, poté i do obličeje a rovněž ji třikrát udeřil do nohou.

Kromě toho pak Bartošák přikročil i ke slovním výhrůžkám. „Jestli k tomu nemáš co říct, zabiju tě! Dám ti ránu do obličeje, když nic neřekneš. Doufám, že si uvědomuješ, že tě pošlu k zemi a uspím, než odsud odejdu," uvádí unionleader.com bez dalších podrobností.

Kopřivnický rodák byl v úterý propuštěn na kauci 10 tisíc dolarů a má přísný zákaz se ke své přítelkyni přiblížit nebo ji kontaktovat, 16. prosince se pak bude případem zabývat příslušný soud.

Vedení Kings sice nejprve vydalo k Bartošákově kauze jen krátké prohlášení, později ale českému gólmanovi pozastavilo smlouvu. „Bereme záležitost velmi vážně. Jsme extrémně zklamaní i proto, že jsme pro hráče zavedli vzdělávací programy vedoucí k prevenci domácího násilí. Jedná se o první krok. I nadále budeme shromažďovat informace a sledovat soudní řízení," uvedli zástupci klubu.

Bartošák v uplynulé sezóně vychytal farmářskému celku Los Angeles Manchesteru Monarchs titul a v AHL, v aktuálním ročníku se ale potýkal se zraněními. Přesto se i nadále řadí mezi největší brankářské naděje českého hokeje.

Kam se ale bude jeho kariéra ubírat nyní?

Reklama

Související témata: