Hlavní obsah

Těžká rána pro Winnipeg! Pavelec si už letos nezahraje

V tomto kalendářním roce může Ondřej Pavelec na hokej zapomenout. Winnipeg musí přijmout těžkou ránu, neboť na delší dubu přišel o svou brankářskou jedničku. Český reprezentační gólman bude s poraněným kolenem, ke kterému přišel v sobotním utkání NHL s Arizonou, chybět svému týmu několik týdnů a do hry se vrátí nejdříve v lednu. Ne-li ještě později...

Foto: John E. Sokolowski, Reuters

Ondřej Pavelec si musí dát na nějaký čas od hokeje pauzu.

Článek

„Ondřej Pavelec má značně podvrtnuté koleno a u brankářů je podstatně těžší přesně určit, kdy by se mohli vrátit do hry, než u hráčů do pole," prohlásil před pondělním soubojem s Coloradem kouč Jets Paul Maurice na adresu kladenského rodáka, který v probíhající sezóně nastoupil do patnácti zápasů a úspěšnost zákroků měl 90,6 procent.

Pavelec se zranil v sobotu necelých pět minut před koncem prostřední části hry v zápase s Arizonou, když do něj najel a povalil k ledu kapitán Kojotů Shane Doan. Druhou třetinu sice ještě dochytal, pak se ale musel nechat vystřídat.

„Určitě nebude hrát celý prosinec a ty nejlepší informace, které máme, hovoří o návratu v lednu nebo únoru příštího roku. Jde o gólmana a ti se nemůžou vrátit do branky do té doby, než jsou opravdu stoprocentně fit," uvedl Maurice, který přesný termín gólmanova návratu nechce odhadovat.

Bolí to, smutní Pavelcův spoluhráč Wheeler

„Můžete se mě dál vyptávat, ale moudřejší o jeho stavu budeme až v momentě, kdy začne zase bruslit," doplnil trenér.

Winnipeg musel Pavelce v pondělí umístit na listinu zraněných hráčů. „Bolí to, protože (Pavelec) podával opravdu výborné výkony a táhl nás směrem k play off. Bude složité vypořádat se s jeho ztrátou, ale pevně věříme svým dalším dvěma brankářům," řekl útočník Blake Wheeler.

Jets nyní musejí mezi třemi tyčemi sázet na Michaela Hutchinsona, jemuž bude krýt záda Connor Hellebuyck. Ten na letošním světovém šampionátu v Praze a Ostravě dotáhl reprezentaci Spojených států k bronzovým medailím.

Reklama