Hlavní obsah

Dvacet zápasů, čtyři góly. Bez Sedinů to jde ztuha, ví Vrbata

V minulé sezóně NHL se stal Radim Vrbata s 31 góly nejlepším střelcem Vancouveru, v neděli byl rád i za šťastnou trefu, která už vůbec nic neřešila. Půl vteřiny před koncem duelu s hokejisty New Jersey snižovalo české křídlo na konečných 2:3.

Foto: Bob Frid, Reuters

Radim Vrbata z Vancouveru najíždí na brankáře New Jersey Devils Coryho Schneidera.

Článek

Den po vítězství 6:3 nad šampióny z Chicaga přišlo zase vystřízlivění. Canucks prohráli pátý z posledních šesti zápasů a kouč Willie Desjardins byl na tiskovce patřičně kyselý.

Barvu do tváře mu mohl ve třetí třetině vrátit právě Vrbata. Obránce Devils Moore totiž zalehl puk v brankovišti a čtyřiatřicetiletý útočník považovaný za specialistu na trestná střílení se rozjel ze středového kruhu. Nic moc nevymýšlel a provedl svůj klasický manévr: blafák do bekhendu, který se mu už mnohokrát osvědčil.

„Snažil jsem se dívat, co Cory udělá, ale stačil mi dát ještě do střely vyrážečku," litoval Vrbata situace za stavu 0:2. „Proti Schneiderovi jsem hrál mockrát. Možná taky tušil, co udělám."

Vancouver se pak sice zmohl na kontaktní trefu, ale za další dvě minuty prohrával opět dvoubrankovým rozdílem. „Místo druhého gólu jsme dostali třetí," povzdechl si Vrbata. Už před časem přišel o exkluzivní místo v útoku s bratry Sedinovými, které teď navíc v první přesilovkové eskadře zpravidla doplňuje Alexandre Burrows.

V duelu s Devils byli při hře 5 na 5 spoluhráči českého útočníka Švýcar Bärtschi a devatenáctiletý Kanaďan McCann.

V samém závěru se Vrbata přece jen trefil, když puk z jeho hokejky ťuknul do brankové kamery a měl nelíčenou radost i z gólu v čase 59:59, kterým kosmeticky upravil výsledné skóre. „Jsem vděčný, že to tam padlo, i když tak pozdě. Musím si z toho vzít něco pozitivního," řekl Vrbata, který dal gól poprvé v listopadu po devítizápasové střelecké pauze.

Na kontě tak má čtyři zásahy z dvaceti utkání. V klubové statistice plus minus je pak s 12 zápornými body na samém chvostu.

Vrbata po 20 zápasech
2015-169 bodů (4+5)-12
2014-15:17 bodů (10+7)+2

Reklama

Související témata: