Hlavní obsah

Kuriózní zranění v NHL. Sudímu se zamotaly nohy a ruské hvězdě museli pomáhat do šatny

Raleigh

Na středeční duel NHL na ledě Caroliny nebudou v Edmontonu rádi vzpomínat. Domácím Hurikánům podlehli Olejáři 1:4, navíc v průběhu střetnutí přišli o útočníka Naila Jakupova. Ke zranění ruské hvězdičky došlo hodně kuriózně, nechtěně se o něj přičinil jeden z arbitrů.

Foto: James Guillory, Reuters

Útočník Edmontonu Nail Jakupov (vpravo) slaví se spoluhráčem Ryanem Nugentem-Hopkinsem gól v síti Caroliny. Ruský křídelník však zápas kvůli zranění nedohrál.

Článek

Pro Edmonton se přitom zpočátku vše vyvíjelo slibně. Právě Jakupov našel v 10. minutě Nugenta-Hopkinse, jenž dostal hosty do vedení. Jenže v dalším průběhu utkání stříleli v PNC Areně góly už jen Hurikáni, jejichž vítězství zpečetil v poslední minutě střelou do prázdné klece český forvard Andrej Nestrašil.

Nálada v táboře Oilers tak byla po utkání pochmurná. V dalším duelu, který sehrají Olejáři v noci na sobotu v Detroitu, budou navíc možná postrádat zmiňovaného Jakupova. Ten zkraje druhé třetiny s bolestmi zamířil do kabiny a do utkání již nezasáhl.

Ke zranění talentovaného útočníka, který se stal v roce 2012 jedničkou draftu, došlo velmi nešťastně a kuriózně. Po vhazování ve středovém kruhu se čárovému rozhodčímu Mattu MacPhersonovi zamotaly nohy. Sudí ztratil rovnováhu a při pádu se dostal do kontaktu právě s Jakupovem, kterého nechtěně povalil na zem.

Dvaadvacetiletému rodákovi z Nižněkamsku pomáhali z ledové plochy klubový lékař a spoluhráč Mark Letestu. Jaké zranění Jakupov utrpěl, není zatím jasné. Trenér Oilers Todd McLellan neměl po zápase o zranění ruského křídelníka žádné nové informace.

Reklama

Související témata: