Hlavní obsah

Price si v NHL dlouho nezachytá, zranění má léčit šest týdnů

Montreal

Brankář Carey Price, jedna z klíčových opor hokejistů Montrealu, si v NHL delší dobu nezachytá. Poté, co si v minulém týdnu obnovil zranění v dolní části těla, kvůli němuž v listopadu vynechal devět zápasů, mu lékaři vyměřili šestitýdenní pauzu. Olympijský vítěz ze Soči však nemusí na operaci.

Foto: Jean-yves Ahern, Reuters

Gólmana Canadiens Careyho Price bude asi šest týdnů absentovat.

Článek

Jednatřicetiletý držitel Vezinovy trofeje pro nejlepšího gólmana minulého ročníku měl přitom za sebou skvělý start do sezóny. Výtečnými výkony se podílel na úvodní montrealské šňůře devíti výher. Z 12 utkání, do nichž dosud zasáhl, tým v deseti zvítězil. Price má úspěšnost zákroků 93,4 procenta, v průměru obdržel 2,06 gólu na utkání a dvakrát vychytal čisté konto.

Pětka draftu 2005 strávila celou dosavadní kariéru právě v dresu Canadiens. V základní části má na kontě celkem 447 utkání a v průměru inkasoval 2,43 branky na zápas při úspěšnosti zákroků 92 procent. V play off přidal 54 utkání, v nichž inkasoval průměrně 2,62 gólu a úspěšnost měl 91,2 procenta. Dohromady odchytal 41 zápasů bez inkasované branky.

Reklama

Související témata: