Hlavní obsah

NHL teď ovládají Sin City, rošťák a duo Hvězd

New York/Praha

Zápasy NHL se překotně valí každý den a jen ti nejlepší dokážou své výkony opakovat večer co večer. Po čtvrtině základní části se vylouply tři konstanty, na které je spolehnutí.

Foto: Jean-yves Ahern, Reuters

Prozatím nejlepším týmem NHL je Montreal, za který řádí i dva čeští Tomášové - Fleischmann a Plekanec.

Článek

1. Montreal Canadiens

Nejlepší tým NHL. Ví si rady i bez své největší hvězdy, gólmana Careyho Price, jenž má chybět ještě šest týdnů. Tým z města, jemuž se za prohibice přezdívalo Sin City (Město hříchů), vypadá naprosto kompaktně. Září v něm i dva čeští Tomášové. Nejproduktivnějším hráčem je Plekanec (7+17), pro fanoušky Habs je zatím příjemným překvapením odepisovaný Fleischmann.

2. Patrick Kane

Jeho jméno bylo před sezónou na pranýři, když byl médii propírán kvůli údajnému znásilnění. Obvinění se ale neprokázalo a sedmadvacetiletý rošťák tak řádí v sestavě šampiónů z Chicaga jako černá ruka. Bodoval ve dvaceti zápasech v řadě, čímž vytvořil nový americký rekord. Není divu, že vládne tabulce produktivity a byl i vyhlášen první hvězdou listopadu.

3. Jamie Benn+Tyler Seguin

Pouze 10. listopadu proti Torontu ani jeden ze sehraného dua z týmu Hvězd nebodoval. Góly a asistence kapitána Benna i jeho potetovaného kamaráda Seguina vystřelily Dallas až do čela Západní konference.

Reklama

Související témata: