Hlavní obsah

Gudas vyřídil Michálka, pak sejmul Švéda. Českého tvrďáka bude řešit disciplinárka

Ottawa
Aktualizováno

Hokejisté Ottawy v úterním duelu doma podlehli Philadelphii 2:4 a navíc český zadák Flyers Radko Gudas natropil pohromu v útočných řadách Senátorů. Vyřadil ze hry krajana Milana Michálka a také Švéda Miku Zibanejada, jeho počínáním se bude zabývat vedení NHL.

Foto: Profimedia.cz

Obránce Philadelphie Radko Gudas.

Článek

Oba domácí forvardi zápas nedokončili, ale příčiny jejich zranění z rukou Gudase byly diametrálně odlišné. Michálka totiž český zadák zranil nešťastně, když ho střelou od modré trefil do pravé ruky. „Milan teď bude nějakou chvíli mimo hru," informoval kouč Senátorů Dave Cameron. Vyšetření ukázalo, že má Michálek zlomený ukazováček na pravé ruce a doba jeho léčení zatím není jasná.

<param name="movie" value="http://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f9?isVid=1&amp;isUI=1"/><param name="bgcolor" value="#FFFFFF"/><param name="flashVars" value="videoId=4640864062001&amp;linkBaseURL=http%3A%2F%2Fwww.sportsnet.ca%2Fhockey%2Fnhl%2Fshould-gudas-be-suspended-for-hit-on-zibanejad%2F&amp;playerID=2513591680001&amp;playerKey=AQ~~,AAAAAGWRwLc~,cRCmKE8Utf5uJwBuioSF4psFywRcHOq4&amp;domain=embed&amp;dynamicStreaming=true"/><param name="base" value="http://admin.brightcove.com"/><param name="seamlesstabbing" value="false"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><param name="swLiveConnect" value="true"/><param name="allowScriptAccess" value="always"/><embed allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" flashvars="videoId=4640864062001&amp;linkBaseURL=http%3A%2F%2Fwww.sportsnet.ca%2Fhockey%2Fnhl%2Fshould-gudas-be-suspended-for-hit-on-zibanejad%2F&amp;playerID=2513591680001&amp;playerKey=AQ~~,AAAAAGWRwLc~,cRCmKE8Utf5uJwBuioSF4psFywRcHOq4&amp;domain=embed&amp;dynamicStreaming=true" height="265" src="http://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f9?isVid=1&amp;isUI=1" type="application/x-shockwave-flash" width="430"/>

Mnohem větší poprask ale v NHL vzbudil Gudasův zákrok na Zibanejada, jehož český reprezentant udeřil rukou do obličeje a poslal ho k ledu. Český obránce nebyl za svůj zákrok při zápase potrestán, což domácí tým hodně popudilo.

Cameron po utkání řekl novinářům, že Gudas měl podle jeho mínění vyfasovat pětiminutový trest. Vedení Ottawy očekává, že bude český hokejista potrestán dodatečně. „Byl bych šokován, kdyby nebyl suspendován," řekl trenér Ottawy.

Vedení NHL pak skutečně oznámilo, že se zákrokem na Zibanejada bude zabývat a bude jej řešit jako nedovolený zákrok na hlavu. Gudas v závěru zápasu ještě tvrdým, ale podle všeho čistým hitem poslal k zemi Kylea Turrise.

Reklama

Související témata: