Hlavní obsah

Nevolte mě do All-Star Game, nechci umřít, žádá Jágr fanoušky. Selänne hned reagoval

Aktualizováno

Těžko říct, jestli si Jaromír Jágr dělá jako obyčejně legraci, nebo jestli to tentokrát myslí vážně. Na Twitteru totiž slavná 68 požádala fanoušky, aby pro něj nehlasovali do nadcházejícího Utkání hvězd NHL. To má od nynější sezóny nový formát, hráči v nich budou mimo jiné hrát pouze 3 na 3.

Foto: Bill Boyce, ČTK/AP

Jaromír Jágr (vlevo) se raduje se spoluhráčem z Floridy Brandonem Pirrim z gólu.

Článek
Fotogalerie

Nejslavnější hokejová liga světa prochází velkými změnami. V klasických zápasech se prodloužení od probíhající sezóny hraje pouze 3 na 3, od čehož si vedení soutěže slibovalo víc rozhodnutých zápasů pomocí vstřelené branky. Což se naplňuje. Ale mnozí hokejisté proti tomuto formátu reptají.

Mnohem výraznějšími změnami letos projde také All-Star Game. Ta pro Jágra nejdůležitější je, že se bude nastupovat po celých dvacet minut pouze ve třech hráčích v poli. „Fanoušci, cením si toho, že mě volíte do All-Star Game, ale 3 na 3 by mě zabilo a já ještě nechci zemřít. Děkuju za pochopení," napsal Jágr na sociální síti svůj status.

Většina jeho fanoušků to ale pochopila jako vtip. Stejně jako Finský blesk Teemu Selänne, který odepsal: „Já tě volím, kamaráde! Tak starý ještě nejsi! A jsi o tolik chytřejší než ty děti, co dnes hrají! Válej dál, kamaráde!"

Jágra Finova reakce pobavila a vzápětí odepsal: „Udělám to pro tebe, když (fanoušci) rozhodnou. Pokud to ale nebude dobré a pravidla se v roce 2026 změní na hru 2 na 2, už do toho nepůjdu. Na to budu v 54 letech už opravdu moc starý."

Do All-Star Game byl nejproduktivnější Evropan v historii NHL v minulosti nominován dvanáctkrát. Tradiční exhibici si zahrál devětkrát, naposledy v roce 2004. Aktuálně je v hlasování fanoušků čtvrtý.

Zápasy na dvacet minut, tým o jedenácti borcích

Utkání hvězd, které se koná 31. ledna v Nashvillu, budou hrát čtyři týmy zastupující jednotlivé divize. Každý tým bude mít 11 hráčů: šest útočníků, tři obránce a dva brankáře. Zápasy se budou hrát jen na dvacet minut a bude se hrát formátem play off.

Semifinále proti sobě odehrají týmy z jednotlivých konferencí - tedy Atlantická s Metropolitní a Pacifická s Centrální - a vítězové pak nastoupí proti sobě v dalším dvacetiminutovém finále, v němž v případě remízy rozhodnou samostatné nájezdy.

Fanoušci vyberou pouze jednoho hráče reprezentujícího každou divizi, ti budou zároveň kapitány. Zbylých 40 hráčů nominuje NHL. Své zástupce bude mít na exhibici všech 30 týmů soutěže.

Reklama