Hlavní obsah

Rinne si vychutnal Jágra. Jsem starý a špatný, napsal český útočník

Už pět zápasů střelecky mlčí, a tak na vyrovnání čtvrtého Marcela Dionnea v historické tabulce kanonýrů NHL mu i nadále schází jediná trefa. Ve čtvrtečním utkání na ledě Nashvillu jí byl hokejový útočník Floridy Jaromír Jágr velice blízko. Jenže takřka jistý gól mu fantastickým zákrokem sebral finský čaroděj v brance Predátorů Pekka Rinne.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Floridy Panthers Jaromír Jágr.

Článek

Běžela osmá minuta duelu a za bezbrankového stavu podnikla Florida rychlý protiútok. Po kombinaci Jágrových parťáků z elitní formace Panthers Barkova s Huberdeauem se kotouč dostal k české legendě, na kterou zívala odkrytá branka.

Ovšem Jágrovi překazil radost Rinne, jenž báječným zákrokem kotouč ztlumil a ochránil svůj tým před inkasováním. „Fanoušci, tohle je další důvod, proč byste pro mě neměli hlasovat do Utkání hvězd. Jsem starý a špatný. Díkybohu, že jsme vyhráli," napsal kladenský odchovanec po zápase na svůj účet na Twitteru a připojil smajlíka.

Jágr se tak vrátil k tématu, který rozjel o den dříve. Fanoušky totiž prosil, aby ho nevolili do All-Star Game, které se bude na konci ledna hrát právě v Nashvillu se třemi bruslaři na každé straně. „Cením si toho, že mě volíte do All-Star Game, ale 3 na 3 by mě zabilo a já ještě nechci zemřít. Děkuju za pochopení," uvedl Jágr. Jenže fanoušci ho zatím nevyslyšeli, v aktuálním pořadí je třetí za Johnem Scottem a Alexandrem Ovečkinem.

I bez Jágrových bodů Florida válí

„Tohle už je na mě moc. Před patnácti lety by to bylo v pohodě, ale ne teď, když mi bude čtyřicet čtyři. Pro NHL je to (hra 3 na 3) dobře, dochází ke spoustě brankových příležitostí a přesně tohle chtějí fanoušci vidět," řekl Jágr, jenž si je však vědom, jak nesmírně fyzicky náročné budou dvacetiminutové zápasy tři na tři. „A když si (hráči) před zápasem ještě hráči někam vyrazí, bude to ještě horší," rozesmála se česká „68".

Ta sice v Nashvillu vyšla potřetí za sebou bodově naprázdno, spoluhráči ho ale dokázali zastoupit a po výhře 2:1 si připsali už čtvrtý úspěch v řadě, což se jim naposledy podařilo v roce 2013. Velkou zásluhu na tom měl gólman Roberto Luongo, jenž si připsal 32 úspěšných zákroků.

„Dnes to z naší strany nebyl nejlepší výkon, ale našli jsme cestu k bodům. Nashville je tým, který si vypracovává hodně šancí svou rychlostí a útočnou hrou. Abyste mohli na jeho ledě vyhrát, potřebujete dobrého brankáře. A Luongo byl dneska ohromný," uznal Gerard Gallant kouč Panterů, kteří v Nashvillu uspěli poprvé od roku 1999.

Reklama

Související témata: