Hlavní obsah

Nejúdernější komando hlásí návrat! Palát je těžký kalibr, ví jeho parťák z Tampy

Minulou sezónu ofenzivně válcovali celý zbytek NHL, vždyť neexistoval jediný tým, který by nasázel více branek. Jenže v současné době si hokejisté Tampy Bay procházejí střeleckým útlumem, průměr vstřelených gólů na zápas klesl pod 2,4. Hůř je na tom jen pět mužstev. Blesky však nyní vyhlížející spasitele - po více než měsíční pauze způsobené zraněním by se už dnes mohl do jejich sestavy vrátit český útočník Ondřej Palát.

Foto: Marek Burkert, Právo

Útočník Tampy Bay Ondřej Palát.

Článek

Spojení Nikity Kučerova, Tylera Johnsona a Ondřeje Paláta v minulém ročníku fungovalo až neuvěřitelně. Komando ´Triplets´, jak mu v zámoří přezdívají, si připsalo 199 kanadských bodů, žádná jiná formace z ostatních celků se nemohla pyšnit lepší bilancí.

V úvodu současné sezóny ale přišlo trápení. Ve dvanácti zápasech zaznamenali při hře v plném počtu jediný gól a kouč Jon Cooper je následně rozdělil. A 7. listopadu přišla další rána. V utkání na ledě Minnesoty spadl na Paláta útočník Divočáků Nino Niederreiter a českého forvarda čekala s poraněným levým kotníkem dlouhá pauza.

Rodák z Frýdku-Místku musel vynechat dvanáct zápasů, po měsíční absenci se ale tento týden vrátil k prvnímu týmu a po středečním společném tréninku si na nic nestěžoval. „Je pěkné, že jsem zase zpátky. Při zranění pro mě bylo těžké na kluky jen koukat a nemoct si s nimi zahrát," prohlásil Palát, který by mohl do sestavy naskočit už v dnešním domácím zápase s Ottawou.

„Kdybychom ho mohli nasadit, byla by to velká vzpruha. Je totiž důležitou součástí našeho týmu," řekl Cooper s tím, že by Paláta, jenž v šestnácti zápasech před svým zraněním vstřelil dva góly a na pět jich nahrál, vrátil zpátky k Johnsonovi s Kučerovem.

Bude Palát potřebnou jiskrou Blesků?

„Na začátku sezóny jsme nehráli tak, jak jsme si představovali. Ale myslím, že v tuhle chvíli už se všichni cítíme líp. Alespoň u mě to určitě platí. Od toho bychom se měli odrazit," hlásí Johnson. „Navíc vždycky pomůže, když se vrátí hráč takového kalibru, jako je Palát. Když ho máte v lajně, všechno je mnohem jednodušší," přesvědčuje Johnson. I on se potýkal se zraněními, musel vynechat osm z posledních deseti zápasů.

Opětovné spolupráce tří hvězd Blesků se nemůžou dočkat i ostatní spoluhráči. „Jsou to tři talentovaní kluci a minulou sezónu jsme viděli, čeho jsou schopní. Nic na tom neztratili, přestože se jim start sezóny nepovedl podle představ. Vědí, jak spolu hrát a už na trénincích můžete vidět, jak dokážou jeden druhého najít. Je vzrušující vidět je zase spolu," řekl útočník Ryan Callahan.

„Palát by mohl být tou jiskrou, kterou teď potřebujeme," přidal se forvard Jonathan Drouin a narážel na fakt, že se Tampa pohybuje v tabulce Východní konference mimo pozice zajišťující postup do bojů o Stanley Cup.

Reklama

Související témata: