Hlavní obsah

Ze čtvrté až do první lajny Žraloků. Hertlovi však chybí vstřelené góly

Toronto

Žraloci se v Torontu mohli radovat z výhry 5:4 v prodloužení. Zajímavý posun v dresu San Jose zaznamenal Tomáš Hertl. Český hokejový reprezentant začal čtvrteční duel NHL ve čtvrtém útoku a zpočátku nebyl moc vidět. V první třetině odehrál necelé čtyři minuty. S přibývajícím časem se však na ledě objevoval stále častěji a v závěru utkání hrál dokonce v prvním útoku s Thorntonem a Pavelským.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Tomáš Hertl (v bílém) ze San Jose při tvrdém střetu s torontským Michaelem Grabnerem.

Článek

V Montrealu jste chyběl, v Torontu jste se postupem zápasu zlepšoval.

V Montrealu jsem nehrál kvůli zranění a ještě ráno v den uktání s Torontem nevěděl, jestli budu vůbec hrát. Naštěstí jsem mohl nastoupit. Začal jsem tedy ve čtvrtém útoku, během utkání jsem se dostal až do prvního.

San Jose hraje špatně doma, ale daří se vám venku. Proč tomu tak je?

Již loni jsme se trápili doma. Do té doby jsme naopak na vlastním ledě hráli dobře a obvykle vedli po první třetině 3:0... Nevím, proč tomu tak je. Možná proto, že příliš mnoho chceme. Teď hrajeme do Vánoc venku, ale v lednu budeme prakticky celý měsíc hrát doma. Tam budeme muset nahnat ztracené body.

Není to hokejovým prostředím?

To si nemyslím. Máme výborné fanoušky. Atmosféra je dobrá. Před tím devět let bylo San Jose doma nejlepší.

Co mužstvu přinesl nový trenér Peter DeBoer?

Ke změnám došlo, změnil se herní systém. Sezóna začala výborně, ale pak to bylo nahoru a dolů. Osobně si nemohu stěžovat, dostávám čas na ledě. Mám i asistence, jenom nedávám tolik branek. Také v Torontu jsem měl šanci, ze které měl být rozhodně gól.

Jak se vám hraje v prodloužení tři na tři? Byl jste na ledě...

Nevadí mi to. Je to hodně zajímavé, dost prostoru, ale v okamžiku, kdy ztratíte puk, jedou dva na jednoho a soupeř má příležitost skórovat. Je to fyzicky velice náročné a hráči jsou na ledě maximálně třicet sekund.

Jak se vám líbí ve středu útoku?

Jsem velice spokojený. Jde mi vhazování, ale musím se zaměřit na to, abych skóroval. Snažím se vychytat detaily.

V první sezóně jste si dával vysoké cíle. Jaké máte nyní?

Důležité je vyhrávat, loni se nám nepodařilo play off a vlastně jsme sehráli dvaaosmdesát zápasů pro nic. Osobní bodování je sice pěkné, ale je to něco navíc.

Jak strávíte Vánoce, přijede rodina?

Budu pouze s přítelkyní. Rodiče přijedou až v lednu. Těším se, že si trochu odpočinu a naberu síly pro zbytek soutěže.

Reklama

Související témata: