Hlavní obsah

Hokejový útočník Pastrňák hrál v sobotu po zranění prvně na farmě

Boston

Český hokejový útočník David Pastrňák z Bostonu nastoupil poprvé od konce října po zranění k zápasu. Bruins jej poslali na farmu do Providence do nižší AHL a po jeho sobotním vystoupení na ledě Springfieldu se vedení rozhodne, zda jej uvolní pro českou dvacítku na nadcházející mistrovství světa ve Helsinkách. Uvedly to oficiální internetové stránky Bostonu.

Foto: Sport.cz

David Pastrňák pózuje s kotoučem, kterým vstřelil svůj první gól v NHL.

Článek

Devatenáctiletý Pastrňák se v tomto týdnu vrátil do plného tréninku. Mimo byl od 27. října, kdy při blokování střely v utkání s Arizonou utrpěl zlomeninu na levé noze. V sobotu se ve Springfieldu podílel ve 49. minutě asistencí na vyrovnání na 2:2, ale Bruins nakonec prohráli 2:4.

V této sezóně Pastrňák zaznamenal v NHL v deseti zápasech čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí. V minulém ročníku si při debutu v zámořské soutěži připsal ve 46 duelech 27 bodů (10+17). Na farmě v Providence sehrál 25 utkání a nasbíral 28 bodů (11+17),

Pastrňák, jehož si Boston vybral loni v prvním kole jako 25. hráče v pořadí, startoval už na dvou juniorských světových šampionátech. Loni byl i členem reprezentace na mistrovství světa hráčů do 18 let, na němž Češi získali stříbrné medaile. Česká dvacítka vstoupí do turnaje v Helsinkách v sobotu 26. prosince proti Rusku.

Reklama

Související témata: