Hlavní obsah

Gaudreau byl za pět gólů v NHL zvolen hvězdou týdne

Hlavní hvězdou týdne v NHL byl vyhlášen útočník Calgary Johnny Gaudreau. Za ním v anketě skončili brankář Antti Niemi z Dallasu a torontský centr Tyler Bozak.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Johnny Gaudreau (uprostřed) slaví gól se spoluhráči z Calgary Jiřím Hudlerem (vlevo) a Seanem Monahanem.

Článek

Gaudreau byl v minulém týdnu nejlepším střelcem soutěže, když dal ve dvou zápasech pět gólů. Proti Winnipegu (4:1) si připsal třetí hattrick v kariéře a dvakrát skóroval proti Edmontonu (5:3). Dvaadvacetiletý americký útočník měl velkou zásluhu na tom, že Calgary vyhrálo na svém ledě už jedenáct zápasů v řadě, čímž vytvořilo klubový rekord.

Niemi pomohl Dallasu vyhrát dva ze tří zápasů a k návratu do čela NHL. Finský gólman vychytal vítězství 6:3 nad Minnesotou a 4:0 nad Chicagem, proti kterému zaznamenal 35. čisté konto v kariéře a třetí v sezóně. Ani jeho 35 zákroků nezabránilo porážce 2:3 se St. Louis v samostatných nájezdech. Ve sledovaném období měl výborné statistiky 1,02 inkasované branky a úspěšnost 96,6 procenta.

Bozak si připsal čtyři góly a jednu přihrávku ve třech zápasech, v nichž Toronto vybojovalo tři výhry. Nejvíce se mu vydařilo utkání s Coloradem (7:4), v němž dal druhý hattrick v kariéře a vstřelil i vítězný gól.

Reklama