Hlavní obsah

Útočník Marchand z Bostonu dostal v NHL trest na tři zápasy

Hokejový útočník Brad Marchand z Bostonu byl v NHL potrestán zákazem startu v třech zápasech za faul na obránce Ottawy Marka Borowieckého z úterního utkání. Zákrok z deváté minuty, za který sudí Frederick L'Ecuyer a Kyle Rehman nevylučovali, byl podle videozáznamu označen za nebezpečný pád pod nohy. Marchandovi navíc přitížilo, že se dopustil podobně nečistého zákroku opakovaně.

Foto: Winslow Townson, Reuters

Bostonský Brad Marchand (63) a Max McCormick (89) z Ottawy.

Článek

Čtvrtý nejproduktivnější hráč Bruins nuceně vynechá páteční novoroční duel pod širým nebem na Gillette Stadium v Foxborough proti Montrealu i následné zápasy s Washingtonem a na ledě New Jersey. Během disciplinárního trestu přijde o téměř 165 tisíc dolarů z příjmu. Boston už má mimo hru z ofenzivní opor zraněného českého centra Davida Krejčího.

Marchand si připsal v 34 duelech této sezony 26 bodů a je s 15 góly nejlepším střelcem Bruins. Celkem má NHL sedmadvacetiletý Kanaďan, který je celou kariéru věrný barvám Bostonu, na kontě 411 utkání a 254 bodů za 131 branek a 123 asistencí. V play off vítěz Stanleyova poháru z roku 2011 nasbíral v 66 duelech 39 bodů za 16 přesných zásahů a 23 přihrávek.

Reklama

Související témata: