Hlavní obsah

Brankář Quick je hvězdou uplynulého týdne NHL

New York

Čtyři vítězství ze čtyř zápasů a úspěšnost zákroků 96,8 procenta vynesla brankáři Jonathanu Quickovi titul hvězda uplynulého týdne NHL. Americký gólman ve službách Los Angeles má velký podíl na tom, že Kings drží pět zápasů neporazitelnost a vedou Pacifickou divizi.

Foto: Jae C. Hong, ČTK/AP

Brankář Los Angeles Kings Jonathan Quick se stal hvězdou uplynulého týdne NHL.

Článek

Quick vychytal během Vánoc v duelu s Vancouverem (5:0) čtyřicáté čisté konto v kariéře, když odolal všem 27 střelám. Pak předvedl 42 zákroků v utkání s Edmontonem (5:2), výhru 4:1 nad Calgary podpořil 23 úspěšnými zásahy a v sobotu chytil 29 střel v zápase s Philadelphií (2:1).

Druhou hvězdou týdne je pravé křídlo Arizony Shane Doan a třetí hvězdou obránce Pittsburghu Kris Letang. Doan ve třech zápasech skóroval pětkrát, Letang měl nejlepší bilanci ze všech obránců - dvě branky a čtyři body ze tří duelů. Na Silvestra proti Detroitu dva góly dal a jeden připravil.

Za celý prosinec nejvíce zářil útočník Johnny Gaudreau, jenž ze 13 zápasů vytěžil 18 bodů (12+6) a s Calgary se raduje z klubového rekordu v podobě 11 domácích výher v řadě. Oceněni byli za poslední měsíc také brankář Washingtonu Braden Holtby a křídlo Chicaga Patrick Kane, lídr kanadského bodování soutěže.

Reklama

Související témata: