Hlavní obsah

S krajany se v Nashvillu nepotká. Jágr bude v Utkání hvězd NHL jediným Čechem

New York

Zatímco loni se v All Star Game představili Jakub Voráček, Patrik Eliáš a Radim Vrbata, letos bude mít Česko v Utkání hvězd NHL jediného zástupce. Po dvanácti letech si na hokejové exhibici zahraje Jaromír Jágr. Třiačtyřicetiletý útočník byl fanoušky zároveň vybrán jako kapitán Atlantické divize. Nominaci na zápas ve středu zveřejnilo vedení soutěže.

Foto: Robert Mayer, Reuters

Hokejisté Floridy gratulují Jaromíru Jágrovi k vítěznému gólu proti Minnesotě.

Článek

Jágr bude mít v Atlantické divizi, kterou povede trenér Floridy Gerard Gallant, další dva klubové spoluhráče. Nominováni byli také gólman Roberto Luongo a obránce Aaron Ekblad.

Dalšími členy Jágrova týmu jsou gólman Ben Bishop z Tampy Bay, zadáci Erik Karlsson z Ottawy, P.K. Subban z Montrealu a forvardi Patrice Bergeron z Bostonu, Leo Komarov z Toronta, Dylan Larkin z Detroitu, Ryan O'Reilly z Buffala a Steven Stamkos z Tampy Bay.

Vedle lídra produktivity Patricka Kanea z Chicaga, který byl stejně jako Jágr, Alexandr Ovečkin z Washingtonu a bitkař John Scott z Arizony vybrán v hlasování fanoušků jako kapitán, nebudou chybět ani jeho pronásledovatelé Jamie Benn a Tyler Seguin z Dallasu. Naopak opomenut zůstal například Sidney Crosby z Pittsburghu, jemuž se v této sezoně nedaří.

Historicky 61. Utkání hvězd NHL se bude hrát v Nashvillu v neděli 31. ledna od 23:00 SEČ v novém formátu. Utkají se proti sobě zástupci jednotlivých divizí. Ve třech proti třem se střetnou ve dvacetiminutových zápasech Atlantická s Metropolitní a Centrální s Pacifickou o finále, které bude trvat také 20 minut. Na ledě budou podobně jako v prodloužení zápasů NHL jen tři hráči v poli. V sobotu jsou na programu tradičně dovednostní soutěže.

Nominace na Utkání hvězd NHL v Nashvillu (30. a 31. ledna):
Atlantická divize:
Brankáři: Ben Bishop (Tampa Bay), Roberto Luongo (Florida); obránci: Aaron Ekblad (Florida), Erik Karlsson (Ottawa), P.K. Subban (Montreal); útočníci: Jaromír Jágr - kapitán (Florida), Patrice Bergeron (Boston), Leo Komarov (Toronto), Dylan Larkin (Detroit), Ryan O'Reilly (Buffalo), Steven Stamkos (Tampa Bay); trenér: Gerard Gallant (Florida).
Metropolitní divize:
Brankáři: Braden Holtby (Washington), Cory Schneider (New Jersey); obránci: Justin Faulk (Carolina), Kris Letang (Pittsburgh), Ryan McDonagh (NY Rangers); útočníci: Nicklas Bäckström, Alexandr Ovečkin - kapitán (oba Washington), Claude Giroux (Philadelphia), Jevgenij Malkin (Pittsburgh), Brandon Saad (Columbus), John Tavares (NY Islanders); trenér: Barry Trotz (Washington).
Centrální divize:
Brankáři: Devan Dubnyk (Minnesota), Pekka Rinne (Nashville); obránci: Roman Josi, Shea Weber (oba Nashville), Dustin Byfuglien (Winnipeg); útočníci: Patrick Kane - kapitán, Jonathan Toews (oba Chicago), Jamie Benn, Tyler Seguin (oba Dallas), Matt Duchene (Colorado), Vladimir Tarasenko (St. Louis); trenér: Lindy Ruff (Dallas).
Pacifická divize:
Brankáři: John Gibson (Anaheim), Jonathan Quick (Los Angeles); obránci: Brent Burns (San Jose), Drew Doughty (Los Angeles), Mark Giordano (Calgary); útočníci: Johnny Gaudreau (Calgary), Taylor Hall (Edmonton), Joe Pavelski (San Jose), Corey Perry (Anaheim), John Scott - kapitán (Arizona), Daniel Sedin (Vancouver).

Reklama