Hlavní obsah

Nashville získal elitního centra Johansena z Columbusu za Jonese

Nashville

Kanadský hokejový útočník Ryan Johansen se stěhuje v NHL z Columbusu do Nashvillu výměnou za amerického obránce Setha Jonese. Predators doufají, že třiadvacetiletý Johansen bude ideálním prvním centrem, kterého už dlouhá léta hledají. I proto obětovali talentovaného jednadvacetiletého Jonese, jehož si v roce 2013 vybrali jako čtyřku draftu.

Foto: Jay LaPrete, ČTK/AP

Ryan Johansen (vlevo v souboji s Natem Schmidtem z Washingtonu) mění dres. Z Columbusu míří do Nashvillu.

Článek

"Věřím, že se nám dnes povedlo něco, co jsme nedokázali za osmnáct let naší historie," řekl generální manažer Nashvillu David Poile k obsazení klíčového postu. "Klubem prošla řada kvalitních hráčů a dobrých středních útočníků, ale měli jsme šanci získat opravdu skvělého prvního centra, po kterém jsme toužili dlouhou dobu," doplnil Poile.

Johansen nejvíce zářil v minulé sezóně, kdy v 82 zápasech nasbíral 71 bodů za 26 branek a 45 asistencí. Představil se i na Utkání hvězd NHL, které hostil Columbus, a byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem. V tomto ročníku si připsal ve 38 duelech 26 bodů za šest gólů a 20 přihrávek, tolik se mu ale nedařilo a dokonce zůstal z rozhodnutí kouče Johna Tortorelly i na tribuně.

"Vím, jaká mám očekávání od své hry. Když se mi podaří je naplnit, budou fanoušci Nashvillu spokojení. Jejich očekávání je velké. Všichni jsme hokejoví fanoušci. Já jsem vyrůstal ve Vancouveru, a když Markus Näslund nebodoval, byl jsem nespokojený," prohlásil Johansen, který je stejně jako Jones čtyřkou draftu. Columbus si jej vybral v roce 2010. V 309 zápasech v NHL Johansen nasbíral 193 bodů (79+114). V šesti duelech play off zaznamenal dva góly a čtyři asistence.

Jonese čeká v 21 letech při premiéře v dresu Columbusu už 200. zápas v NHL. Bronzový medailista z loňského mistrovství světa v Praze a Ostravě celkem nasbíral 63 bodů za 15 gólů a 48 přihrávek, v play off si připsal v šesti duelech čtyři asistence. V tomto ročníku má na kontě 40 startů, jeden gól a deset asistencí.

Reklama