Hlavní obsah

Lecavalier a bek Schenn míří z Philadelphie do Los Angeles

Los Angeles

Hokejový útočník Vincent Lecavalier s obráncem Lukem Schennem odcházejí z Philadelphie do Los Angeles výměnou za centra Jordana Weala a právo výběru ve třetím kole letošního draftu. Pro Lecavaliera bude angažmá u Kings poslední šancí ukázat své umění, protože po sezoně plánuje pětatřicetiletá jednička draftu z roku 1998 uzavřít kariéru.

Foto: Tom Mihalek, ČTK/AP

Nalezne Vincent Lecavalier po odchodu z Philadelphie v Los Angeles ztracenou formu?

Článek

Lecavalier v tomto ročníku sehrál za Flyers jen sedm utkání a připsal si jednu asistenci. U Kings cítí šanci ještě dosáhnout znovu na Stanleyův pohár, který získal v roce 2004 s Tampou Bay. "Vím, že Kings mají vysoká očekávání, to mám rád," řekl Lecavalier serveru nhl.com.

Na kontě má v NHL za Tampu Bay a Philadelphii 1170 zápasů a 932 bodů za 411 branek a 521 asistencí. V play off přidal v 70 duelech 25 gólů a 29 přihrávek. V roce 2004 vyhrál s Kanadou i Světový pohár.

Generální manažer Kings Dean Lombardi angažoval Lecavaliera i proto, že po plánovaném konci kariéry nebude muset v budoucnu Los Angeles počítat v platovém stropu s místem pro jeho kontrakt. Lecavalierovi ještě budou zbývat dva roky z pětileté smlouvy celkem na 22,5 miliónu dolarů. "V této fázi kariéry je to pro něj poslední šance, aby něco vyhrál. Myslím, že je hladový po úspěchu a do našeho týmu zapadne," uvedl Lombardi.

Příchodem šestadvacetiletého Schenna chce Lombardi zacelit mezeru při zranění Matta Greenea, který je po operaci ramena. Schenn si v tomto ročníku připsal ve 29 utkáních pět bodů za dva góly a tři asistence. V 523 duelech v NHL bývalý hráč Toronta zaznamenal 117 bodů (26+91). V sedmi zápasech play off vstřelil jeden gól.

Třiadvacetiletý Weal v této sezóně v NHL debutoval a v deseti zápasech nebodoval.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články