Hlavní obsah

Crosbyho teč zavinila pohromu pro Pittsburgh. Kuriózní odraz zaskočil gólmana

Hodně kuriózní gól slavili fanoušci Caroliny v PNC Areně během úterního duelu NHL proti Pittsburghu. Výraznou roli sehrál nečekaný odraz od mantinelu. A i díky němu nakonec domácí Hurricanes slavili vítězství nad Crosbym, Malkinem a spol. 3:2 v prodloužení.

Foto: Gerry Broome, ČTK/AP

Hokejisté Pittsburghu Penguins Ben Lovejoy (12) a brankář Marc-Andre Fleury (29) se marně snaží zabránit kurióznímu gólu po střele Kris Versteega.

Článek

V polovině zápasu za stavu 1:0 pro Carolinu vyslal Kris Versteeg střelu švihem, která se otřela o Crosbyho hokejku pro hosty tak nešťastně, že se puk po odrazu od mantinelu snesl přes bránu na záda nic netušícího gólmana Fleuryho.

Kotouč přistál na číslici 29 na zádech brankářova dresu a desorientovaný gólman, ani nikdo z jeho spoluhráčů, už nedokázal zabránit jeho odrazu za brankovou čáru.

Fleury celou situaci označil za „hodně divný odraz", nicméně kuriózní gól byl pro domácí důležitý, protože Penguins ihned poté snížili a ve třetí třetině vstřelil Kunitz vyrovnávací branku. Domácí se ale nakonec radovali z vítězství díky trefě Skinnera v prodloužení.

Reklama

Související témata: