Hlavní obsah

Kopitar uzavřel osmiletou lukrativní smlouvu s LA Kings

Los Angeles

Klub NHL Los Angeles Kings si pojistil služby slovinského útočníka Anžeho Kopitara novou osmiletou lukrativní smlouvou celkem na 80 miliónů dolarů. Osmadvacetiletý rodák z Jesenice, který se mohl po sezóně stát nechráněným volným hráčem, se tak v příští sezoně stane nejlépe placeným hráčem NHL. Jeho příjem má i s podpisovým bonusem činit 14 miliónů dolarů.

Foto: Kelvin Kuo, Reuters

Slovinec Anže Kopitar se stane nejlépe placeným hráčem NHL.

Článek

Kopitar si v této sezóně připsal ve 42 zápasech 35 bodů za 12 branek a 23 asistencí. Celkem má na kontě v NHL 725 duelů a 645 bodů za 230 gólů a 415 přihrávek. S Kings slavil dvakrát zisk Stanleyova poháru (2012 a 2014) a v play off zaznamenal v 70 utkáních 60 bodů (18+42). Při obou triumfech vyhrál i produktivitu vyřazovacích bojů.

Kopitarovi, jehož si Kings vybrali v roce 2005 v prvním kole draftu jako 11. v pořadí, končí po této sezóně sedmiletý kontrakt na 47,6 miliónu dolarů. S klubem o novém jednal údajně půl roku a dohodl se na maximálně dlouhou dobu, kterou dovoluje kolektivní smlouva mezi NHL a Hráčskou asociací NHLPA. Kdyby se rozhodl v létě jako nechráněný volný hráč pro jiný klub, mohl by uzavřít kontrakt maximálně na sedm let.

Věřil, že zůstane

Kopitar už před startem této sezóny věřil, že v Los Angeles zůstane. "Chtěl bych pokračovat v Los Angeles a jsem si prakticky jistý, že Kings také chtějí, abych zůstal," uvedl Kopitar.

V prvních dvou letech bude mít podpisový bonus po devíti milionech dolarů. Díky tomu se zařadí v příští sezoně před forvardy Chicaga Jonathana Toewse a Patricka Kanea, kteří budou mít příjem 13,8 miliónu dolarů. Podle průměrného příjmu bude naopak za nimi třetí s 10 miliony dolarů, zatímco Toews s Kanem jej mají o půl milionu vyšší.

Reklama

Související témata: