Hlavní obsah

Po hodech přišel půst, Florida se trápí. Jágr bije na poplach

Tampa Bay

Ještě před týdnem byli nezastavitelní, během dvanáctizápasové šňůry výher se na ně od soupeřů valily komplimenty, nyní se však stroj zadrhnul. Hokejisté Floridy sice dál zůstávají na čele Atlantické divize, poslední tři utkání ale prohráli, naposledy v neděli 1:3 na ledě Tampy Bay. A Jaromír Jágr, s 32 kanadskými body nejproduktivnější hráč Panterů v sezóně, bije na poplach.

Foto: Phelan M. Ebenhack, ČTK/AP

Útočník Floridy Jaromír Jágr před brankářem Tampy Bay Benem Bishopem.

Článek
Fotogalerie

Hlavně v prvních dvou třetinách to byla ze strany Floridy bída. V úvodní dvacetiminutovce vyslala na gólmana Blesků Bena Bishopa jen tři střelecké pokusy, v té druhé sice už deset, ale moc nebezpečí pro domácí celek neznamenaly.

„První dvě třetiny moc ofenzivního hokeje ani jeden z týmů nenabídl," souhlasil trenér Panterů Gerard Gallant. Jenže na rozdíl od jeho svěřenců dokázala Tampa za čtyřicet minut díky Kučerovovi a českému obránci Andreji Šustrovi dvakrát udeřit.

Největší problém Floridy? Přesilovky

Zřejmě nejpalčivějším problémem Floridy jsou v současné době její přesilové hry. Naposledy jednu z nich využila 2. ledna proti Rangers, poté ale přišlo sedm duelů, v nichž při hře v početní výhodě vyšla naprázdno. „Bavili jsme se o tom po druhé třetině zápasu s Tampou. Je pravda, že s přesilovkami nejsme spokojení. Musíme se v nich zlepšit a víc se pokoušet o střelbu," nabádá Gallant.

Proti Tampě vyprodukovali Panteři v pěti přesilových hrách jen pět střel. „Během naší vítězné série nás to tolik nebolelo, ale teď nás to trápí. Nějak to budeme muset vyřešit," uvědomuje si český útočník Jaromír Jágr, jenž v posledních dvou venkovních zápasech s Calgary a Tampou nejenže nebodoval, ale ani nevystřelil na branku.

„Musíme tu sérii porážek co nejdříve zastavit. Když jsme měli vítěznou šňůru, zdálo se, že jde všechno lehce. Ale když je to opačně, máte pocit, že vám nic nevychází. Musíme se toho co nejdříve zbavit. Doufejme, že si náš výkon ze třetí třetiny přeneseme do pondělního zápasu s Edmontonem," přeje si největší hvězda Panthers.

Dojde na vyřizování účtů?

„Je pravda, že ve třetí třetině už to vypadalo lépe, pár kluků jsme nasadili na jiné pozice a měli jsme tam několik dobrých momentů. Když vám ale přesilovky nejdou, soupeře tím dostáváte do hry," ví Gallant.

Proti Olejářům se dá čekat vypjaté střetnutí. Při posledním týden starém vzájemném duelu totiž Matt Hendricks zranil nejlepšího beka Floridy Aarona Ekblada, který je kvůli tomu stále mimo hru. Hendricks dostal od disciplinární komise třízápasový trest a do sestavy Edmontonu se vrátí právě dnes. Dá se očekávat, že Gallant nasadí do sestavy tvrďáka Shawna Thorntona, jenž nejde pro ránu daleko.

Ukončí hokejisté Floridy sérii porážek a porazí dnes v noci Edmonton?
Ano
85,9 %
Ne
14,1 %
Celkem hlasovalo 8803 čtenářů.

Reklama

Související témata: