Hlavní obsah

Carolina - Calgary 5:2Gól Hudlera po půstu k bodům nestačil, Hertl přišel o výhru 13 vteřin před koncem

New York
Aktualizováno

Čtrnáct zápasů čekal v NHL český útočník ve službách Calgary Jiří Hudler na gól. Dočkal se na ledě Caroliny, která však zvítězila 5:2. Bod za asistenci ve vítězném týmu si připsal Andrej Nestrašil. San Jose i díky přihrávce Tomáše Hertla vedla nad Los Angeles 2:1, ale 13 vteřin před koncem inkasovalo a v prodloužení o výhru přišlo. Při výhře Chicaga nad St. Louis 2:0 asistoval také Michal Rozsíval.

Foto: James Guillory, Reuters

Jiří Hudler (druhý zleva) se raduje se spoluhráči z Calgary z branky proti Carolině.

Článek

Skóre zápasu mezi Carolinou a Calgary otevřel po parádní individuální akci Rask, který strhl vedení na stranu svého týmu hned druhou střelou mířící na brankáře Ramöa. Srovnat mohl Hudler, jenž se po chybě jednoho z domácích obránců ocitl tváří v tvář Läckovi. Švédský gólman ale jeho pokus i následnou dorážku zlikvidoval.

Druhý gól přidal proměněným trestným střílením Lindhölm, a když se po čtyřech minutách druhé části prosadil také Versteeg, nahradil v bráně Flames Ramöa Hiller. Hudler snížil tečí po Gordanově střele od pravého mantinelu a zaznamenal tak gól po čtrnáctizápasovém půstu. Calgary se na začátku třetí části dostalo dokonce na dostřel, když se prosadil Colborne.

Domácí ale dvěma slepenými góly ve 12. minutě odmítli zdramatizování zápasu. Nejdříve se podruhé v utkání, tentokrát v přesilové hře, prosadil Versteeg. U pátého gólu Hurricanes byl i Nestrašil. Ten obkroužil bránu a vypálil. Jeho ránu sice Hiller vyrazil, do sítě ale puk doklepl Nordström.

Gáborík si přisal vítězný gól

Sharks šli do vedení na začátku druhé třetiny. Thornton se pustil z trestné lavice za bránu Kings, kde vyhrál osobní souboj s obráncem Ehrhoffem a přihrál před bránu Hertlovi. Český útočník puk pusunul Pavelskému, který otevřel skóre.

Domácí byli takřka celý zápas o krok vpředu. Na Doughtyho vyrovnávací gól ve třetí třetině totiž dokázal vzápětí odpovědět Couture a Žraloci směřovali k výhře. Jenomže třináct vteřin před koncem třetí třetiny srovnal Lecavalier a v prodloužení o výhře Los Angeles rozhodl Slovák Marián Gáborík.

Nejlepší tým Západní konference Chicago zdolalo na svém ledě St. Louis a Blackhawks tak uspěli po dvou prohrách v řadě. U úvodního gólu Panarina asistoval také český obránce Rozsíval. Čisté konto si připsal kanadský brankář Corey Crawford.

Ottawa - NY Rangers 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky: 40. Ryan, 43. Hoffman, 58. Pageau. Střely na branku: 33:35. Diváci: 18.940. Hvězdy zápasu: 1. Ryan, 2. Hoffman, 3. Anderson (všichni Ottawa).
Chicago - St. Louis 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky: 36. Panarin (Rozsíval), 45. Shaw. Střely na branku: 25:25. Diváci: 22.138. Hvězdy zápasu: 1. Crawford, 2. P. Kane, 3. Panarin (všichni Chicago).
Carolina - Calgary 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Branky: 24. a 52. Versteeg, 3. Rask, 18. Lindholm z trest. střílení, 52. Nordström (Nestrašil) - 32. Hudler, 46. Colborne. Střely na branku: 36:35. Diváci: 9934. Hvězdy zápasu: 1. Versteeg, 2. Nordström, 3. Läck (všichni Carolina).
San Jose - Los Angeles 2:3 v prodl. (0:0, 1:0, 1:2 - 0:1)
Branky: 24. Pavelski (Hertl), 52. Couture - 47. Doughty, 60. Lecavalier, 65. Gáborík. Střely na branku: 32:32. Diváci: 17.562. Hvězdy zápasu: 1. Gáborík, 2. Doughty (oba Los Angeles), 3. Couture (San Jose).
Utkání Washington - Pittsburgh bylo kvůli sněhové kalamitě odloženo.

Reklama

Související témata: