Hlavní obsah

Jágr si zajistil dalších 37 miliónů! Uznávaný kouč by rád jeho podepsanou hokejku

Sunrise/Praha

Ke spokojenosti má důvod. A ne jeden. Hokejista Jaromír Jágr nejenže svými výkony táhne Floridu, která se tak vyhřívá na čele Atlantické divize NHL, o víkendu se navíc český útočník dočkal od svého zaměstnavatele luxusní odměny. Na kontě mu přistál bonus 1,5 miliónu dolarů (37,5 miliónu korun), neboť splnil normu 45 odehraných zápasů za sezónu. Do toho se navíc na legendu valí pochvalná slova od hráčů i trenérů soupeře.

Foto: Robert Mayer, Reuters

Hokejisté Floridy gratulují Jaromíru Jágrovi ke vstřelenému gólu.

Článek

Jágr před sezónou podepsal s Pantery roční smlouvu se základním platem 3,5 miliónu dolarů (87,5 miliónu korun). V sobotu proti Tampě třiačtyřicetiletý forvard nastoupil do svého 45. utkání v probíhajícím ročníku, díky čemuž se od Floridy dočká dalších 37,5 miliónu korun jako bonusu. Do konce sezóny si však může finančně ještě polepšit. Pakliže s Floridou přejde ve vyřazovacích bojích přes dvě kola, dočká se Jágr dalších pěti miliónů. A kontrakt navíc pamatuje i na bonusy v případě splnění určitého počtu individuálních bodů.

Panteři včetně Jágra jsou po posledních dvou výhrách nad Chicagem a Tampou Bay v dobrém rozpoložení a chystají se na večerní souboj s Torontem. Před jeho začátkem Jágra vychvaloval i uznávaný a úspěšný trenér Mike Babcock, jenž v současnosti Maple Leafs vede.

„Jágr je moderním Gordiem Howem. Musíte být super superstar, abyste hráli takhle dlouho. A taky musíte pečovat o svoje tělo a milovat hokej. Má okolo sebe dobré mladé hráče," srovnával Babcock českého hráče s hokejovou legendou, která v NHL nastupovala až do 51 let. Právě Howea nahání Jágr v historickém bodování NHL, ze čtvrtého místa na něj s 1835 kanadskými body ztrácí jen patnáct.

Babcock: Jágr je prostě hvězda!

Jágr, jenž za necelé tři týdny oslaví 44. narozeniny, je s 33 kanadskými body druhým nejproduktivnějším hráčem Floridy v sezóně. Jen dva hráči starší dvaačtyřiceti let nasbírali v dějinách NHL za jednu sezónu více bodů. Tím prvním byl právě Howe, který ve své poslední sezóně (1979/80) v NHL udělal v dresu Hartfordu 41 bodů. Mark Messier nastřádal v ročníku 2003/04 za Vancouver 43 bodů.

„Jágr je prostě hvězda a strašně rád bych získal jeho hokejku. Nechal bych si ji od něho podepsat," prohlásil Babcock, který jako hlavní kouč dovedl Kanadu ke třem zlatým olympijským medailím a v roce 2008 slavil s Detroitem zisk Stanleyova poháru.

„Od kluků, kteří s Jágrem hráli v jednom týmu, slýchám historky, jak extrémně trénuje. A vyplácí se mu to. Osobně si myslím, že má ještě pár let před sebou," řekl kapitán Toronta Dion Phaneuf.

„Na puku je nesmírně silný a využívá své tělo, aby si ho dobře kryl. Pořád je pro soupeře hrozbou a myslím, že pro hokej je to jedině dobře," dodal obránce Maple Leafs.

Pronikne Florida do play off a postoupí v něm přes dva soupeře, čímž by Jágr získal bonus pěti miliónů korun?
Ano
87,1 %
Ne
12,9 %
Celkem hlasovalo 30684 čtenářů.

Reklama