Hlavní obsah

Pastrňák v pauze pro Utkání hvězd zamířil z Bostonu na farmu

Boston

Český hokejový útočník David Pastrňák se v pauze pro Utkání hvězd NHL přesunul z Bostonu na farmu do Providence do nižší AHL. Další zápas v NHL čeká Bruins až v úterý 2. února proti Torontu, devatenáctiletý Pastrňák tak stihne za Providence páteční domácí zápas se Springfieldem.

Foto: Marc Desrosiers, Reuters

Bostonský útočník David Pastrňák (vlevo) v zápase s Ottawou.

Článek

Pastrňák už v této sezóně sehrál po dvouměsíční absenci kvůli zlomenině v levé noze dva zápasy v AHL a připsal si jednu asistenci. Následně jej na přelomu prosince a ledna pustilo vedení Bostonu na mistrovství světa hokejistů do 20 let v Helsinkách.

Po návratu havířovský odchovanec nastoupil za Boston v osmi zápasech a nasbíral pět bodů za tři branky a dvě asistence. Na ledě strávil v průměru pod 14 minut na zápas. Celkem má Pastrňák na kontě v této sezóně v NHL v 18 duelech pět gólů a čtyři přihrávky.

V minulém ročníku si při debutu v NHL připsal v 46 duelech 27 bodů za deset branek a 17 přihrávek. Na farmě v Providence sehrál v minulé sezóně 25 utkání a nasbíral 28 bodů (11+17). Boston si jej vybral v roce 2014 v prvním kole draftu jako 25. hráče v pořadí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články