Hlavní obsah

Jágr v Utkání hvězd bránil i střílel, miliónového šeku se ale nedočkal. Jeho tým padl ve finále

Nashville

Celkem 23 gólů a přehlídku dobré hokejové zábavy nabídly v Nashvillu celebrity NHL v novém formátu exhibičního Utkání hvězd ve třech dvacetiminutových minizápasech hraných v poli se třemi hráči na obou stranách. Ve finále se nakonec radovali hráči Pacifické divize, kteří zdolali díky brance Coreyho Perryho Atlantickou divizi s kapitánem Jaromírem Jágrem 1:0. Nejužitečnějším hráčem All Star Game byl vyhlášen kapitán vítězů John Scott, jenž aktuálně po přestupu z Arizony do Montrealu působí jen v nižší AHL.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Jaromír Jágr v Utkání hvězd NHL před brankářem Metropolitní divize Bradenem Holtbym.

Článek
Fotogalerie

Třiatřicetiletý Scott, jehož z recese vybrali v hlasování na All Star Game za jednoho z kapitánů fanoušci, patřil mezi hlavní postavy. V souboji o finále s Centrální divizí (9:6) se předvedl dvěma góly a sklízel aplaus. Za vítězný tým nakonec převzal i šek na jeden milión dolarů.

"Mám z Johnova ocenění MVP radost. Dnes jsem (kvůli Scottovi) rád prohrál," napsal na svůj twitter Jágr, ve 43 letech třetí historicky nejstarší účastník exhibičního duelu. Starší než nejproduktivnější Evropan v historii NHL byli v minulosti při All Star Game pouze Doug Harvey (44 let) a legendární Gordie Howe (51 let).

Za neužitečnějšího hráče Scotta fanoušci vybrali i přesto, že nebyl v trojici, pro kterou měli hlasovat. Nakonec hlasování na Twitteru ale 203 centimetrů měřící a 118 kilogramů vážící obr s pouhými 11 body a pěti góly na kontě z 285 duelů v NHL ovládl. A získal také vůz Honda Pilot Touring SUV.

"Je to další z věcí, které bych nevěřil, že se stane. Za milión let bych nedoufal, že se dostanu na Utkání hvězd NHL, diváci budou tak stát za mnou a dám dva góly v zápase. Nedá se to vyjádřit slovy. Je to neuvěřitelné," prohlásil Scott. Jeho představení si užívala v hledišti i s malými dcerami Evou a Gabriellou jeho těhotná manželka Danielle, která očekává v příštích dnech narození dvojčat.

Ve finálovém souboji v prvním dějství čekali fanoušci na první branku marně. Gólmani Quick s Luongem předvedli několik skvělých zákroků a odcházeli z ledu s čistým štítem. Bezbrankový stav neprolomil ani při dvou šancích Jágr.

Až ve 14. minutě už překonal Bishopa Perry, který dosáhl ještě jedné branky, ale ta nebyla po stížnosti na atak gólmana uznána. Gibson stejně jako Quick výběru Atlantické divize gólovou radost nedovolil.

Trefil se i Jágr

V úvodním klání o finále vyhrála Atlantická divize 4:3, když třikrát dohnala ztrátu a nakonec otočila výsledek na svou stranu. Nerozhodný stav 2:2 do krátké pauzy po první desetiminutovce zařídil Jágr, který zakončil únik blafákem do forhendu.

Po 25 vteřinách druhého poločasu hry uvítal Luongova nástupce v brance Bishopa gólem po efektní otočce po úniku Malkin, který to stihl těsně předtím, než jej mohl atakovat vracející se Jágr.

Gólman Tampy Bay už za svá záda puk nepustil a po Ekbladově vyloučení poslal soubor českého kapitána po třetí Larkinově přihrávce v minizápase Subban. Bishop na konci zlikvidoval Letangův únik.

V duelu Centrální s Pacifickou divizí byly větší gólové hody. Svůj výběr dovedl k postupu po vítězství 9:6 dvěma góly i Scott. Při první trefě hráči, který po přestupu z Arizony do Montrealu působí na farmě v AHL, fanoušci Bridgestone Areně vestoje aplaudovali. Scott nabídl i náznak potyčky s Patrickem Kanem.

Utkání hvězd NHL v Nashvillu:
Finále:
Pacifická divize - Atlantická divize 1:0 (0:0)
Branka a nahrávky: 14. Perry (D. Sedin, Burns). Rozhodčí: O'Rourke, Walsh - Rody, Murray. Diváci: 17 006.
Pacifická divize: Quick (11. Gibson) - Doughty, Burns, Giordano - Perry, D. Sedin - Pavelski, Scott - Hall, Gaudreau. Trenér: Darryl Sutter.
Atlantická divize: Luongo (11. Bishop) - E. Karlsson, Subban, Ekblad - Jágr, R. O'Reilly - Larkin, Stamkos - P. Bergeron, Komarov. Trenér: Gerard Gallant.
Semifinále:
Atlantická divize - Metropolitní divize 4:3 (2:2)
Branky a nahrávky: 4. E. Karlsson (Larkin), 10. Jágr (Larkin), 13. Ekblad (R. O'Reilly, Komarov), 16. Subban (Larkin, Bishop) - 2. Letang (Malkin), 5. Kuzněcov (Faulk), 11. Malkin (Saad, Schneider).
Atlantická divize: Luongo (11. Bishop) - E. Karlsson, Subban, Ekblad - Jágr, R. O'Reilly - Larkin, Stamkos - P. Bergeron, Komarov. Trenér: Gerard Gallant.
Metropolitní divize: Holtby (11. Schneider) - McDonagh, Letang, Faulk - Giroux, Tavares - Malkin, Saad - Bäckström, Kuzněcov. Trenér: Barry Trotz.
Centrální divize - Pacifická divize 6:9 (3:3)
Branky a nahrávky: 1. Neal (Duchene, S. Weber), 9. Neal (Duchene, S. Weber), 10. P. Kane (Jamie Benn, Rinne), 15. Byfuglien (Seguin, Tarasenko), 15. Seguin (Byfuglien, Tarasenko), 19. Josi (Seguin, Neal) - 1. Scott (Burns), 6. Pavelski (D. Sedin, Perry), 9. Gaudreau (Giordano, Hall), 12. D. Sedin (Gibson), 14. Scott (Burns), 15. Hall (Gaudreau), 15. D. Sedin (Perry, Doughty), 18. Hall (Burns), 19. Doughty (Pavelski).
Centrální divize: Rinne (11. Dubnyk) - S. Weber, Josi, Byfuglien - Neal, Duchene - P. Kane, Jamie Benn - Seguin, Tarasenko. Trenér: Lindy Ruff.
Pacifická divize: Quick (11. Gibson) - Doughty, Burns, Giordano - Perry, D. Sedin - Pavelski, Scott - Hall, Gaudreau. Trenér: Darryl Sutter.

Reklama