Hlavní obsah

FANTASY: Základní část NHL se vrací po přestávce zpět na scénu

Pauza, kterou vyplnily dovednostní soutěže a Utkání hvězd, je u konce. V moci z úterý na středu bude nejlepší hokejová liga světa pokračovat základní částí. Díky pauze začne následující kolo Fantasy NHL výjimečně ve středu 3.2. a skončí již ve čtvrtek 4.2. Od 18. kola bude již Fantasy pokračovat podle “klasického řádu,” a to od pátku do čtvrtka. Které hráče byste si měli vybrat do svého týmu pro nadcházející kolo?

Kapitánem našeho výběru je Bäckström.

Článek

Nicklas Bäckström a John Carlson

Washington vede tabulku NHL a v současnou chvíli je spolu s Chicagem považován za největšího kandidáta na vítězství Stanley Cupu. Capitals se budou muset v následujícím utkání proti Floridě obejít bez své největší hvězdy Alexandra Ovečkina. Ruský snajpr se kvůli zranění omluvil z Utkaní hvězd a automaticky tak nebude moci hrát.

Díky absenci Ovečkina připadne větší zodpovědnost na Nicklase Bäckströma. Švédský hokejista, který patří k nejlepším centrům v NHL, si na rozdíl od svého spoluhráče první nominaci do Utkání hvězd jistě patřičně užil. Bäckström je s 45 body druhým nejproduktivnějším hráčem Washingtonu. Více bodů nasbíral pouze Jevgenij Kuzněcov.

Mezi obránci týmu z hlavního města USA vyčnívá John Carlson. Americký zadák získal ve 35 zápasech 27 bodů za 6 gólů a 21 asistencí.

P.K. Subban a Max Pacioretty

Subban ovládl během All-Star víkendu samostatné nájezdy, během kterých je největší důraz kladen na kreativitu. Hokejista tmavé pleti parodoval Jaromíra Jágra. Nasadil si paruku s dlouhými vlasy, vyjel na branku, skóroval a po Jágrovsku zasalutoval.

Subban je čtvrtým nejproduktivnějším obráncem NHL. Více bodů nasbírala mezi obránci pouze trojice John Klingberg, Brent Burns a Erik Karlsson. Nejproduktivnějším útočníkem Canadiens je Max Pacioretty. Kapitán Habs vsítil 19 gólů a na 17 jich přihrál a má na svém kontě o dva body více než Tomáš Plekanec.

Montreal prožil raketový nástup do sezóny, ale po zranění brankáře Careyho Price se trápí. Momentálně se nachází na 11. místě ve Východní konferenci. Canadiens sehrají v rámci 17. kola Fantasy NHL dvě utkání. Ve středu se Montreal představí na ledě Philadelphie. Ve čtvrtek přivítá na domácím ledě Šavle z Buffala.

Reklama