Hlavní obsah

Ukončí Florida pětiletý půst? Její trenér chce hráčům pouštět Jágra na videu

Víkendové rozptýlení v podobě Utkání hvězd je pryč, už dnes opět pokračuje kolotoč zápasů základní části NHL. A do akce jde i Florida s Jaromírem Jágrem, kterou čeká utkání ve Washingtonu, kde se jí dlouhodobě nedaří. Ve Verizon Center Panteři naposledy uspěli před více než pěti lety!

Foto: Joel Auerbach, ČTK/AP

Hokejisté Floridy Jaromír Jagr (68) a Jonathan Huberdeau (11) oslavují gól českého útočníka - ilustrační foto.

Článek

Prosinec 2010. Tak staré už je datum, kdy Florida naposledy zvítězila na ledě Capitals. Tehdy v brance Panthers ještě stál český gólman Tomáš Vokoun a pochytal všech šestatřicet střel Washingtonu. Pod triumf hostů 3:0 se jedním gólem podílel i Michael Frolík... Od té doby však Panteři ve Verizon Center posbírali deset porážek v řadě.

Historií se však nyní nezabývají. Spíš doufají, že proti Washingtonu, který se musí obejít bez svého kanonýra Alexandra Ovečkina (obdržel jednozápasový trest za omluvení se z Utkání hvězd), navážou na vydařená představení před pauzou, kdy zvítězili třikrát za sebou. „Řekl bych ale, že teď začínáme od nuly. Je tady spousta kluků, kteří byli na dovolené a netrénovali," připomíná útočník Jaromír Jágr několikadenní pauzu během exhibice v Nashvillu.

Té se z týmu Floridy kromě něj zúčastnil i brankář Roberto Luongo, obránce Aaron Ekblad a hlavní trenér Gerard Gallant. Zbytek týmu dostal na pár dní volno.

Luongo: S Jágrem si budu muset popovídat

„Několik posledních měsíců se to pro nás vyvíjí dobře a chceme v tom pokračovat," poukazuje Gallant na fakt, že se jeho tým drží s pětibodovým náskokem na čele Atlantické divize. „Ale vždycky si říkáme, že to není o tom, co jsme udělali za poslední dva měsíce, ale o tom, co předvedeme v těch dvou příštích," pokračoval kouč.

Florida má nakročeno k tomu, aby se teprve potřetí od roku 2000 probojovala do vyřazovací fáze NHL. „Všichni víme, jaký cíl jsme si před začátkem sezóny stanovili. Máme před sebou ještě 33 těžkých zápasů. Nemáme to nastavené tak, že je třeba mít na konci 90 bodů. Jde o to, abychom se dostali do play-off," velí Gallant.

K tomu bude potřebovat i dobrou formu Jaromíra Jágra. S třiatřiceti body druhému nejproduktivnějšímu hráči Floridy v probíhající sezóně se sice původně na All Star Game nechtělo, nakonec si ale akci užil. „Opravdu nikdy dopředu nevíte, co se stane. Dříve jsem řekl, že bych radši zůstal doma, abych mohl potrénovat na nadcházejících třicet zápasů. Ale byla to zábava, o tom není pochyb," řekl Jágr, který v Nashvillu jednou skóroval.

„Navíc se dvakrát opravdu pečlivě vrátil do obrany a myslím, že tohle video budu klukům pouštět před našimi zápasy," usmál se Gallant. „Ani na Floridě tohle (Jágr) nedělá. Asi si s ním budu muset cestou domů popovídat," říkala v legraci před návratem na Floridu její brankářská jednička Roberto Luongo.

Reklama

Související témata: