Hlavní obsah

Jágra rozčílil zákrok, který vyřadil ze hry spoluhráče. A stěžoval si na rozhodčí

Tenhle večer v Detroitu se hokejistům Floridy vůbec nepovedl. Nejenže prohráli 0:3, ale ještě přišli o klíčového centra Aleksandra Barkova. Finský mladík inkasoval ve druhé třetině tvrdý úder od Justina Abdelkadera, a z utkání následně odstoupil. Chybět bude minimálně i v příštím zápase proti Buffalu.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Finský centr Floridy Aleksander Barkov (16) během utkání v Detroitu.

Článek

Abdelkader nicméně vyvázl bez trestu, což pořádně rozčílilo hráče Floridy včetně Jaromíra Jágra, který detroitskému hrubiánovi pěkně zblízka řekl, co si o něm myslí.

„Tohle byl hodně bídácký zákrok. Jasný úder na hlavu. Nechápu, proč to rozhodčí neodpískali. Bylo to frustrující, všichni jsme to na střídačce tak cítili. Šlo o rozhodující moment zápasu. Barkov toho měl dost, vypadalo to docela vážně. Uvidíme, jak to liga bude řešit, jen nechápu, proč už se to neřešilo na ledě," čertil se forvard Panterů Nick Bjugstad.

„Bude se to dít dál, pokud to budou sudí tolerovat. Je na rozhodčích, aby tyhle věci zastavili," doplnil Jágr. Samotný Abdelkader, jenž mimochodem dostal třízápasový distanc za zákeřný zákrok na Vladimíra Sobotku na MS 2014, však má na věc zcela opačný názor.

„Vůbec jsem se ho nesnažil trefit do hlavy. Myslím, že jsem udržel nohy na zemi a šel jsem mu do těla. Doufám, že bude v pořádku," hájil se Abdelkader. „Byl to jednoznačně čistý hit. Zkrátka parádní hokejový zákrok," podpořil ho kouč Red Wings Jeff Blashill.

Pro Floridu však jde pochopitelně o citelnou ztrátu. „Každý nesnáší, když ztratí klíčového hráče. Jsme z toho zklamaní. Podle mě to byl záludný zákrok, ale rozhodčí to viděli jinak," mrzelo trenéra Panterů Gerarda Gallanta. "Myslím ale, že se to bude ještě posuzovat."

Po porážce bez vstřeleného gólu bude muset své svěřence rychle nabudit na večerní zápas v Buffalu. „Tam musíme jednoznačně zvítězit. O tom není vůbec pochyb," burcoval Jágr.

Jaký máte názor na zákrok Abdelkadera na Barkova?
Šlo o čistý hit
25,9 %
Byl to zákeřný faul, Abdelkader měl být vyloučen
74,1 %
Celkem hlasovalo 10830 čtenářů.

Reklama

Související témata: