Hlavní obsah

Jágr radí na dálku: Končit na vrcholu? To mi nedává smysl

V zámoří je to teď horké téma. Konec kariéry slavného matadora. Ano, či ne? Už je ten správný čas? Kdo by měl být povolanější k debatám o sportovní dlouhověkosti než Jaromír Jágr. Za necelý týden - 15. února - mu bude 44, je nejstarším hráčem NHL. I on se vložil do diskuse o tom, jestli skončí čerstvý vítěz finále ligy amerického fotbalu NFL, devětatřicetiletý Peyton Manning z týmu Denver Broncos.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Útočník Floridy Jaromír Jágr (vlevo) vedle Pavla Dacjuka z Detroitu.

Článek
Fotogalerie

„Myslím, že (Manning) bude hrát dál," říká Jágr pro ESPN. Manning, ač ho nezná osobně, podle něj bude pokračovat i přesto, že v nejbližší době nejspíš bude číst či slýchat, že je starý a že by se našel na jeho místo někdo lepší.

Manning se v neděli stal nejstarším quaterbackem, který dovedl svůj tým k zisku titulu. A má se za to, že si chtěl užít vítězné loučení a že už jen vyčkává s definitivním oznámením o uzavření kariéry.

Že se má končit v nejlepším? „To mi nedává smysl," reaguje ovšem Jágr.

Nepředpokládá, že opora Denveru půjde do sportovního důchodu. Že vskutku skončí ziskem trofeje, což je podle mnohých pro sportovce ideální. Kampak s tím na floridskou osmašedesátku. A tak i kdyby Jágr s Panthers vyhrál na jaře Stanley Cup, končit podle všeho nebude.

„Proč odcházet, když jsi právě vyhrál? Vždycky jsem myslel jinak než ostatní. Proč tedy končit na vrcholu? Nechápu to," uvádí Jágr a další otázkou se pokouší o srovnání. „Umřete snad radši v pětatřiceti, protože v šestatřiceti se už budete cítit hůř?"

Reklama

Související témata: