Hlavní obsah

NHL pobavil kuriózní gól z velké dálky

V zámoří byl v noci na sobotu k vidění jeden opravdu neobvyklý gól. Čas od času se stane, že se někomu podaří překonat brankáře z poloviny hřiště, někdy i zpoza středové čáry. Útočník Buffala Sabres David Legwand však dokázal prostřelit Joonase Korpisala, gólmana Columbusu, ranou z kruhu ve vlastním obranném pásmu.

Foto: Timothy T. Ludwig, Reuters

David Legwand (17) se raduje z gólu se svými spoluhráči. (Ilustrační foto)

Článek

K čemu Modrým kabátům bylo, že celkově svého soupeře přestřílely v poměru 38:35, když pak inkasovaly gól, jako byl ten Legwandův, a samy se nemohly radovat ani jednou...

Pětatřicetiletý americký útočník chtěl podle všeho jen dostat kotouč do pásma soupeře a jít střídat. Jím vyhozený puk však měl pořádnou razanci, navíc se šťastně odrazil těsně před finským gólmanem.

Buffalo i díky této kuriózní brance z první třetiny zdolalo Columbus 4:0.

Co možná nevíte o Davidu Legwandovi
Je spolumajitelem juniorského klubu Sarnia Sting, v jehož dresu nastupuje český útočník Pavel Zacha. Druhým spoluvlastníkem je další slavný americký hokejista Derian Hatcher, který již ukončil kariéru.
Do NHL byl draftován v roce 1998 jako celkově druhý hráč za Vincentem Lecavalierem. Vybral si jej Nashville, kde působil až do předminulé sezóny.

Reklama

Související témata: