Hlavní obsah

St. Louis povolalo zpět z farmy českého útočníka Jaškina

St. Louis

Český hokejový útočník Dmitrij Jaškin se po čtyřech dnech vrátil z farmářského celku Chicago Wolves do St. Louis. Místo na soupisce Blues se pro dvaadvacetiletého Jaškina uvolnilo po zranění Švéda Alexandera Steena. Druhý nejproduktivnější hráč St. Louis bude mimo hru minimálně čtyři týdny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dmitrij Jaškin (vpravo) a David Pastrňák na ilustračním snímku

Článek

Jaškin v AHL stihl sehrát tři zápasy a připsal si dva body za gól a asistenci. V této sezoně NHL nastoupil ve 49 duelech a zaznamenal deset bodů za tři branky a sedm asistencí. V sestavě Blues se objevil naposledy 6. února v duelu s Minnesotou. Na šanci v posledních zápasech čekal také švédský útočník Magnus Pääjärvi, který zůstával na tribuně.

Jaškina draftovalo St. Louis v roce 2011 ve druhém kole na 41. pozici. Rodák z ruského Omsku, který vyrůstal ve Vsetíně a později hrál za Slavii, má na kontě v NHL 123 utkání a 30 bodů za 17 tref a 13 přihrávek. V šesti duelech play off zaznamenal jednu asistencí.

Steen se zranil v první třetině sobotního utkání na ledě Arizony po zákroku Kevina Connautona, po kterém upadl na mantinel. Podle klubu má nespecifikované zranění v horní části těla, deník St. Louis Post-Dispatch uvedl, že by se mohlo jednat o levou ruku či rameno. V týmovém pořadí kanadského bodování je Steen s bilancí 17 gólů a 30 asistencí druhý za Vladimirem Tarasenkem.

Reklama