Hlavní obsah

Premiérový gól v sezóně stál za to. Český zadák oslnil NHL

Jeho úkolem je hlavně gólům zabránit a rozhodně nepatří mezi střelce, ale za kousek, kterým se blýskl v utkání proti Tampě Bay, by se nemusely stydět ani nejzářivější hvězdy NHL! Michal Jordán, český zadák ve službách Caroliny, zaznamenal v neděli premiérovou trefu v letošní sezóně nejlepší hokejové ligy světa po oku lahodící samostatné akci, při níž odsoudil do role statistů celou obranu finalisty minulého ročníku i s brankářem Benem Bishopem. I díky této parádě byl zařazen mezi tři hvězdy zápasu.

Foto: Profimedia.cz

Michal Jordán se raduje z gólu v utkání NHL proti Tampě Bay.

Článek

Ve 33. minutě v útočném pásmu nejprve naznačil střelu, pak udělal kličku jednomu z útočníků, bleskově obkroužil branku a odtud kotouč zasunul do odkryté klece. Marně se mu pokoušel v koncovce na vzdálenější tyči zabránit krajan Ondřej Palát...

Zlínský odchovanec vyrovnal na 2:2, a přestože to nakonec Hurikánům nestačilo a podlehli 2:4, Jordán se dočkal od trenéra Billa Peterse pochvaly: „Podává dobré výkony. Využil příležitosti a vybojoval si stabilní místo," naznačil kouč, že stav z úvodu sezóny, kdy se český bek nevešel do sestavy a 23 zápasů proseděl jen jako divák na tribuně, je definitivně minulostí.

Pětadvacetiletého účastníka posledních dvou světových šampionátů draftovala Carolina v roce 2008 ve čtvrtém kole jako celkově 105. hráče v pořadí. V NHL Jordán, jehož si v zámoří kvůli jménu ještě občas spletou s fenomenálním basketbalistou Michaelem Jordanem, má zatím na svém kontě 64 utkání, v nichž zaznamenal tři branky a čtyři finální přihrávky. Loni v létě s ním klub uzavřel nový jednocestný roční kontrakt, díky němuž si vydělá 625 000 dolarů (přes 15 miliónů korun).

Reklama