Hlavní obsah

Hertl se v San Jose dočká krajana. K Žralokům míří důrazný český obránce

Po roce a půl stráveném v Torontu mění urostlý český hokejový obránce Roman Polák angažmá. Stěhování je to ale pro devětadvacetiletého ostravského rodáka příjemné, neboť opouští aktuálně nejhorší tým Východní konference NHL a míří za krajanem Tomášem Hertlem do San Jose, které se na Západě drží na postupových příčkách do play off.

Foto: Tom Szczerbowski, Reuters

Český hokejový obránce Roman Polák (vlevo) opouští Toronto a stěhuje se do San Jose.

Článek

Spolu s Polákem míří k Žralokům i kanadský útočník Nick Spaling. Opačným směrem putuje forvard Raffi Torres a Toronto zároveň od Sharks získalo výběr ve druhém kole draftu roku 2017 a 2018.

Důrazný 107 kilogramů vážící Polák přišel do Toronta před začátkem uplynulé sezóny po osmi letech strávených v St. Louis. V probíhajícím ročníku vstřelil za Maple Leafs v 55 zápasech jeden gól a přidal dvanáct asistencí. S osmi plusovými body vévodil klubové statistice v účasti na ledě při vstřelených a obdržených brankách.

Po sezóně může účastníkovi olympijských her 2010 a dvou mistrovství světa vypršet pětiletá smlouva celkem na 13,75 miliónu dolarů a stal by se tak nechráněným volným hráčem.

"Roman je mohutný, fyzicky vybavený obránce s pravým držením hokejky, kterého jsme hledali. Je to také skvělá osobnost a týmový hráč," uvedl na twitterovém účtu San Jose generální manažer Sharks Doug Wilson.

Reklama

Související témata: