Hlavní obsah

Další český hokejista se v NHL stěhuje. Fleischmanna vyměnil Montreal

Montreal/Praha
Aktualizováno

Český hokejista Tomáš Fleischmann mění v zámořské NHL klub. Z Montrealu se společně s Dalem Weisem stěhuje do Chicaga za Phillippa Danaulta a výběr v druhém kole draftu v roce 2018.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Český útočník Tomáš Fleischmann (15) bude nově oblékat dres Chicaga.

Článek

Cíl Chicaga je jasný. Posilnit tým tak, aby se Blackhawks dočkali dalšího Stanley Cupu. Proto jsou Černí jestřábi tak aktivního na přestupovém trhu. S Montrealem se dohodli na přesunu třiadvacetiletého mladíka Phillipa Daunalta a výběru v druhém kole draftu 2018 výměnou za Fleischmanna s Weisem. Tuto výměnu velmi kvitoval generální manažer Canadiens Marc Bergevin.

„Phillip Daunalt je mladý a nadaný hráč, který se zařadí do skupiny našich mladých hráčů, se kterými počítáme do budoucnosti. Jsem velmi rád, že jsme ho získali," pravil Bergevin.

Daunalt odehrál letos za Blackhawks 30 duelů s bilancí pěti bodů (1+4). To Fleischmann s Weisem byli mnohem produktivnější. Kopřivnický rodák nastřádal za Habs dvacet bodů (10+10) za 57 utkání, Weise byl ještě lepší, když nasbíral 26 bodů (14+12) v 56 mačích.

Chicago si kromě Montrealu pláclo i s Winnipegem a s Los Angeles. Jets přitom obětovali svého kapitána Andrewa Ladda, kterému přesto budou ještě platit 36% jeho platu, a Matta Frasera s Jayem Harrisonem. Výměnou za to získali slovenského útočníka Marka Daňa, výběr v první kole draftu 2016 a podmínečnou volbu ve třetím kole o dva roky později.

U Kings se jedná o trejd mezi obránci. Do Chicago putuje zkušený bek Christian Ehrhoff, opačný směrem Rob Scuderi.

Fleischmann se stal druhým Čechem, který se v posledních dnech stěhoval. Tím prvním byl Roman Polák, jenž putoval z Toronta do San Jose.

Reklama

Související témata: