Hlavní obsah

Sklapni! přivítal Jágr Hudlera u Panterů. Pak překonal vlastní rekord

Winnipeg
Aktualizováno

Hned trojice českých hokejistů se potkala v úterním zápase NHL mezi Winnipegem a Floridou. Domácí Jets s gólmanem Ondřejem Pavelcem dvě třetiny dominovali, jenže v posledním dějství Panteři výsledek otočili a nakonec šťastně zvítězili 3:2. Zásluhou trefy nestárnoucího Jaromíra Jágra, který si v předvečer utkání dobíral svého krajana a nového parťáka v elitní formaci Jiřího Hudlera. Česká 68 si v zámoří připsala už 133. vítězný gól, což je v historických tabulkách NHL o patnáct více než druhý Phil Esposito (118).

Foto: Profimedia.cz

Jaromír Jágr vstřelil v utkání na ledě Winnipegu vítězný gól, už 133. v NHL.

Článek
Fotogalerie

Florida se oklepala z předchozích dvou porážek a proti dvanáctému celku Západní konference opět naplno bodovala. Jets přitom soupeře přestříleli 32:22, dvě třetiny byli lepší, jenže naráželi na výtečného gólmana Luonga a nakonec stejně padli. V 44. minutě rozhodl Jaromír Jágr, pro kladenského odchovance už to byl 133. vítězný gól v NHL, čímž o další trefu překonal vlastní rekord.

Jágr z mezikruží švihem překonal Pavelce, i když jeho střelu ještě tečoval bek Trouba. „Občas zkrátka potřebujete štěstí, abyste vyhráli," řekl Jágr ke své vítězné trefě a vlastně tak trochu i zhodnotil celý zápas.

„Škoda, přitom jsme hráli vážně dobře," hlesl na druhé straně Ondřej Pavelec, který si připsal 19 zákroků, ale třikrát kapituloval. „Dvě třetiny jsme byli jasně lepší. Tohle jsou přesně zápasy, kdy hrajete výtečně a nezískáte ani bod," kroutil hlavou.

Jágr už v této sezóně nasbíral 46 kanadských bodů (21+25) a je třetím nejproduktivnějším Čechem v zámoří za dvojicí Krejčí - Voráček. Kladenský rodák je zároveň nejlepším střelcem z českých hokejistů. V NHL už dohromady posbíral 1848 bodů, a v historických tabulkách je jen dva body od třetího Gordieho Howea.

Oslnivá bilance čtyřiačtyřicetiletého veterána neunikla ani Jiřímu Hudlerovi. Jágrův krajan a nový parťák z elitní formace, který přišel na konci minulého týdne z Calgary, k české hvězdě vzhlíží.

„Když jsem vyrůstal, Jarda byl jedním z mých idolů. Výborný hokejista, nejlepší ze všech. Neuvěřitelné, že teď hrajeme spolu. V noci před zápasem jsme zašli na večeři a říkal mu, že je skvělé, jaké předvádí výkony. Ale Jarda nemá rád komplimenty, tak mi řekl, ať sklapnu," smál se Hudler když popisoval, jak proběhlo přivítání dvaatřicetiletého útočníka od největší hvězdy Panthers.

Nejvíce vítězných gólů v historii NHL:
1. Jaromír Jágr (ČR) 133 gólů
2. Phil Esposito (Kan.) 118
3. Brett Hull (USA) 110
4. Teemu Selänne (Fin.) 110
5. Brendan Shanahan (Kan.) 109
Zaznamená Jágr ve zbylých devatenácti zápasech základní části ještě alespoň jeden vítězný gól?
Ano
95,8 %
Ne
4,2 %
Celkem hlasovalo 36529 čtenářů.

Reklama

Související témata: