Hlavní obsah

Češi bez Jágra, to je nepředstavitelné. A kde je Hudler nebo obránce s tunami zkušeností? diví se v zámoří

New York

Čerstvě zveřejněná úvodní nominace české hokejové reprezentace na Světový pohár vzbudila bleskové reakce v zámoří, v jehož režii se prestižní turnaj pořádá. Stejně jako v Česku, i v zámoří se přetřásá absence momentálně zářícího Jaromíra Jágra. Ale pro severoamerické experty jsou v prvotní nominaci trenéra Josefa Jandače další překvapení, přednosti a slabiny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nominace Michala Kempného na Světový pohár zámořské experty překvapila.

Článek

Josef Jandač a Martin Ručinský k první nominaci na Světový pohár

„Vynechání jména Jaromír Jágr v nominaci svým způsobem není takové překvapení poté, co se po závěrečném utkání na loňském mistrovství světa loučil s reprezentační kariérou. Nicméně Jágr nejeví žádné známky toho, že by nějak zvolnil. Floridu táhne a drží ji na čele Atlantické divize. Je hodně obtížné představit si, že by Češi hráli bez Jágra," píše server stanice ESPN.

Jako další překvapení v momentální sestavě uvádí stanice absenci nového Jágrova spoluhráče Jiřího Hudlera, jenž především v minulé sezóně ještě v dresu Calgary zářil.

Pozastavuje se také nad tím, že dva hráči z KHL Michal Kempný a Vladimír Sobotka, dostali ve výběru „přednost před v NHL dlouho sloužícími Markem Židlickým a Radimem Vrbatou."

Kempný překvapením nominace

Oficiální server NHL označuje za nejsilnější stránku aktuálně nominovaného českého týmu kvalitní skladbu útoku. „Šest z nominovaných útočníků má v NHL v této sezóně mezi 32 a 49 body," připomíná nhl.com.

Za největší slabinu označuje defenzivu: „Češi nominovali jen tři obránce z NHL. A ani jeden z nich nehraje více než 20 minut za zápas. Nejvyšší průměr má Radko Gudas - 19:59 na utkání," uvádí server.

Jako největší překvapení označuje nominaci Michala Kempného, nikdy nedraftovaného obránce, který v Omsku nastřádal 21 bodů v 59 zápasech.

Podivuje se naopak nad opomenutím jiného zadáka Zbyňka Michálka. „Tenhle veterán NHL má tuny zkušeností. Je to typ obránce, který se drží zpátky a poctivě odmaká každý detail, což může Čechům na turnaji chybět," dodává nhl.com.

Reklama

Související témata: