Hlavní obsah

Lundqvist jako smyslů zbavený! Nečinnost sudích ho vytočila, tak to vyřešil po svém

Pittsburgh/Praha

Obyčejně ho na ledě nic nerozhodí a svým klidem přenáší jistotu i na své spoluhráče v poli, ve čtvrtečním utkání NHL v Pittsburghu ale gólman Rangers Henrik Lundqvist vypěnil. A pořádně. Čtyřiatřicetiletého Švéda vytočili rozhodčí, kteří nepřerušili hru, když jej ve druhé třetině za bezbrankového stavu po souboji před brankou zasáhl spoluhráč Ryan McDonagh. A tak se Lundqvist rozhodl celou situaci vyřešit po svém.

Foto: Profimedia.cz

Rozčilený brankář New Yorku Rangers Henrik Lundqvist v průběhu zápasu s Pittsburghem.

Článek

Majitel zlaté olympijské medaile z roku 2006 byl po kolizi očividně otřesený a očekával, že zazní hvizd sudích. Ten ale nepřišel. Lundqvist na hlavní arbitry nejprve pořvával, když se ale stále nic nedělo, vzal všechno do svých rukou.

Při následném útoku Tučňáků vší silou jako smyslů zbavený odhodil svou branku až k zadnímu mantinelu. V tom momentě už pochopitelně sudí hru přerušili a gólmanovi udělili dvouminutový trest za zdržování hry. „Nevím, jestli rozhodčí neviděli, že je třeba přerušit hru, ale každopádně to neudělali. Nemyslím si ale, že dal rozhodčím dostatečně najevo, jak je na tom," řekl po zápase kouč Jezdců Alain Vigneault.

I přes zdravotní potíže Lundqvist vydržel v brance až do konce prostřední třetiny a inkasoval tři góly. Ve třetím dějství ho pak nahradil Antti Raanta. „Henrik se necítil dobře, ale rozhodl se v brance zůstat. Nakonec však nemohl dochytat zápas. Víme, že má něco s krkem, ale bližší podrobnosti zatím neznáme. Podle mě to ale nebude nic vážného," dodal Vigneault.

Rangers nakonec v Pittsburghu prohráli 1:4.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články