Hlavní obsah

Vokoun pokazil Detroitu vzpomínky na Fischera

DETROIT

Hokejový Detroit si v pondělním zápase NHL proti Nashvillu připomněl nepříjemnou událost z 21. listopadu loňského roku. Tehdy byl zápas se stejným soupeřem už po třinácti minutách ukončen kvůli srdečnímu kolapsu českého obránce Red Wings Jiřího Fischera. Utkání se dohrávalo až nyní, přičemž hlavní postavou byl opět český hokejista. Gólman Tomáš Vokoun vychytal Nashvillu vítězství 3:2.

Článek

V pondělním utkání přitom padly jen čtyři branky, po dvou na každé straně. Jeden gól totiž Nashville vstřelil už při premiéře zápasu 21. listopadu a započítával se jim do nynější dohrávky. Hrát se však začalo regulérně od první minuty, kam se oficiálně připsal i dva měsíce starý gól Johnsona.

Ve čtvrté minutě přidal další branku Nashvillu Sullivan, ale ve druhé třetině Detroit srovnal po zásazích Langa a Schneidera. Vítězný gól nakonec vstřelil v polovině zápasu Scott Hartnell. Tomáš Vokoun během zápasu čelil 41 střelám, a měl úspěšnost zásahů 95 procent.

Vokoun: Jirka mohl přijít o život

"Přivítal jsem, že se původní zápas zrušil, vždyť šlo o mého kamaráda z národního týmu," připomněl Vokoun nešťastné okolnosti kolem původního souboje s Detroitem. "Život člověka musí dostat přednost před vším ostatním. Jiří byl ve vážném nebezpečí a mohl dokonce o život přijít," dodal český brankář.

Fischer je momentálně stále v rekonvalescenci, přesto občas navštěvuje zápasy i tréninky mužstva. Především ale bere léky a chodí se srdcem na pravidelné lékařské testy. Detroit zatím není schopen určit, v jakém časovém rozmezí a zda vůbec by se mohl pětadvacetiletý obránce vrátit k hokeji.

Predátoři vyhráli i podruhé

"Všichni víme a jsme za to rádi, že je Jiří v současnosti v pořádku," říká útočník Detroitu Jason Williams. "Je jasné, že asi myslí na návrat, i my bysme jej rádi viděli zpátky. Ale zdraví má přednost," dodal centr, který stejně jako jeho spoluhráči na Fischerův kolaps jen tak nezapomene. "Samozřejmě, že si na to pamatujete, protože to byla dramatická událost."

Nashville se s Detroitem utkal podruhé v řadě v úterý, a znovu se radovali z vítězství Predátoři. Tentokrát vyhráli 2:1 v prodloužení a opět byl hlavní hvězdou večera Tomáš Vokoun. "Máme za sebou dva úspěšné večery, ze dvou zápasů v Detroitu si odvážíme čtyři body. Ani nevím, jestli se nám to někdy v historii povedlo," komentoval dvě výhry Nashvillu Vokoun. Nashville se na Detroit bodově dotáhl v tabulce Centrální divize.

Reklama

Související témata: