Hlavní obsah

Obránce Edmontonu napadl Poláka. Český bek skončil v krvi

Edmonton

Do konce zápasu zbývalo už méně než dvě minuty, když se na českého obránce San Jose Sharks Romana Poláka vrhnul bek Edmontonu Oilers Darnell Nurse a doslova ostravského rodáka seřezal. Polák nestačil ani shodit rukavice.

Foto: Perry Nelson, Reuters

Český obránce San Jose Roman Polák po útoku Darnella Nurseho.

Článek

Devětadvacetiletý obránce, který nechybí v nominaci českého výběru na Světový pohár, na bitku totiž nebyl vůbec připravený. Zápas se za stavu 3:0 pro Sharks blížil ke konci a Polák se už viděl na střídačce, kam také mířil.

Těsně před ní ho ale jednadvacetiletý Kanaďan zastavil a začal do něj bušit jako smyslů zbavený. Polák se jen předklonil ve snaze si krýt obličej. Ten ale nakonec stejně neuhájil. Po kratičké bitce trvajících sotva osm vteřin zůstal Polák ležet na ledě a z nosu se mu řinula krev.

Zámořští novináři se domnívají, že Nurse se rozhodl potrestat předchozí Polákův zákrok na Matta Hendrickse. „Jejich souboj zpočátku vypadal jako tvrdý hraničící hit (ze strany Poláka), ale ve skutečnosti to nebylo nic víc než tvrdý souboj dvou hráčů, kteří bojují o puk a jeden z nich nakonec souboj neustojí," napsal novinář CBS.

Nurse byl ale jiného názoru a Poláka dokonale překvapil. Oba týmy se proti sobě střetnou ještě 24. března. Přichystá si Polák vendetu?

Reklama

Související témata: