Hlavní obsah

Hokejovou NHL obohatí v příští sezóně čtyři duely pod širým nebem

V příštím ročníku NHL se uskuteční čtyři duely pod širým nebem. Na otevřeném kluzišti se utkají Winnipeg s Edmontonem, Toronto v souboji dvou týmů "Original Six" přivítá Detroit, St. Louis vyzve Chicago a Pittsburgh bude o body bojovat s Philadelphií.

V příští sezóně se uskuteční čtyři zápasy pod otevřeným nebem.

Článek

Kanadské derby ve Winnipegu, jehož barvy hájí český reprezentační gólman Ondřej Pavelec, se odehraje již zkraje ročníku 23. října na Investors Group Field, stadiónu pro americký fotbal.

V první den roku 2017 je na programu duel mezi Torontem a Detroitem, nazývaný jako tzv. Centennial Classic. Označení odkazuje na jubilejní 100. sezónu slavné soutěže, která začne 5. října, byť bude - při výluce v celém ročníku 2004/05 - teprve 99. skutečně hraná.

V Torontu na stadiónu BMO Field dojde po třech letech na odvetu souboje dvou tradičních a slavných týmů - 1. ledna 2014 podlehla Rudá křídla na Michigan Stadium před 105.491 diváky hostujícím Maple Leafs 2:3 v prodloužení. V kádru Toronta je útočník Milan Michálek, na pozici brankářské jedničky Detroitu se zabydluje Petr Mrázek.

Bettman slibuje pořádnou show

"Nemůžeme být ani více nadšení z toho, že nás čeká Centennial Classic v Torontu a jaké se tam utkají týmy. Právě tohle utkání bude pro nás odrazovým můstkem v souvislosti s tím, že budeme staří 100 let, na což jsme opravdu hrdí. Bude kolem toho hodně parády," přislíbil komisionář NHL Gary Bettman.

Hned 2. ledna přijde na řadu klání mezi St. Louis a Chicagem, trojnásobným vítězem Stanley Cupu od roku 2010. Hrát se bude v multifunkční aréně Busch Stadium, který je domovem baseballistů St. Louis Cardinals v profesionální MLB.

Zatímco pro Blackhawks, jejichž dres v současnosti oblékají obránce Michal Rozsíval a forvard Tomáš Fleischmann, půjde již o páté vystoupení pod širým nebem, Blues s útočníkem Dmitrijem Jaškinem tuto zkušenost dosud neokusili. Domácí St. Louis navíc bude v roce 2017 slavit 50. výročí od vzniku klubu.

Pittsburgh a Philadelphia jsou velcí rivalové

"Skvělí fanoušci v St. Louis si budou moci vychutnat souboj dvou sousedních týmů v Centrální divizi, které od sebe dělí méně než 300 mil a spojuje je 50 let mimořádné hokejové rivality," řekl Bettman.

Rovněž Pittsburgh a Philadelphia (brankář Michal Neuvirth, obránce Radko Gudas a útočník Jakub Voráček) vznikly - stejně jako St. Louis - v roce 1967. A oslaví to vzájemným duelem 18. února na Heinz Field, domácím stadiónu týmu amerického fotbalu Pittsburgh Steelers. Velcí rivalové spolu v základní části sehráli již 274 utkání.

"Oba kluby do toho chtěly doopravdy jít a již nyní mezi sebou hovoří o možnosti si tento duel v nejbližších letech zopakovat ve Philadelphii," prozradil Bettman.

Los Angeles, další z mužstev, jež v roce 1967 vstoupila do soutěže, uspořádá Utkání hvězd. Hrát se bude koncem ledna v Staples Center.

Reklama

Související témata: