Hlavní obsah

Wideman může po rozhodnutí arbitra znovu nastoupit v NHL

Neutrální arbitr částečně vyhověl odvolání hokejisty Dennise Widemana z Calgary a trest na 20 zápasů za napadení rozhodčího při utkání NHL mu zkrátil na polovinu. Kanadský obránce se tak může vrátit na led, protože během dlouhého odvolacího procesu si už odpykal 19 zápasů. Navíc dostane zpět 282 258 dolarů, polovinu z částky 564 516 dolarů, o niž měl kvůli trestu přijít.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Hokejisté Calgary - ilustrační foto.

Článek

Arbitr James Oldham v osmnáctistránkovém zdůvodnění uvedl, že souhlasí s rozhodnutím NHL Widemana potrestat. Neexistuje ale podle něho dostatek důkazů, že by chtěl obránce rozhodčího Dona Hendersona úmyslně zranit.

Incident se odehrál 27. ledna při utkání s Nashvillem, kdy Wideman cestou na střídačku krosčekoval čárového sudího. Jeho obhajobu, že kvůli otřesu mozku z předchozího střetu si sudího nevšiml a nedokázal se mu vyhnout, ale vedení NHL nepřijalo. Odmítl ji i komisionář ligy Gary Bettman, který Widemanovo odvolání 18. února zamítl.

S rozhodnutím neutrálního arbitra, který v době platnosti současné kolektivní smlouvy až dosud žádný případ řešit nemusel, vedení NHL nesouhlasí, bude ho ale respektovat. Zástupci ligy nicméně nyní jeho zdůvodnění hodlají prostudovat a zváží další kroky.

Reklama