Hlavní obsah

Bulis neměl hrát, ale nakonec dal čtyři góly

PHILADELPHIA

Český hokejista Jan Bulis předvedl parádní představení v zápase NHL ve Philadelphii. Útočník Montrealu překonal domácího gólmana Roberta Esche hned čtyřikrát a výrazně přispěl k vítězství hostí 5:3. Philadelphia přitom vedla už 2:0, ale poté český olympionik zahájil své galapředstavení. V zápase přitom původně vůbec neměl nastoupit.

Článek

"Měl jsem před zápasem schůzku s Bobem (trenér Gainey, pozn. redakce), a ten mi řekl, že hrát nebudu," vykládal po utkání Bulis. Odpoledne se ale vrátil s tím, že přece jen budu na soupisce. Ještě štěstí, že to tak dopadlo," dodal šťastný střelec.

Čtyři góly v jednom zápase, to je zatím vrchol toho, co kdy Bulis v NHL předvedl. Nikdy předtím nedal v NHL ani hattrick, poprvé takový kousek dokázal loni ve čtvrtfinále extraligového play-off proti Kladnu. Ke štěstí by mu v jeho životním zápase stačilo méně. "Pro mne to byl večer snů, už když to bylo 2:2 a já dal oba góly," řekl.

Před zápasem ve Philadelphii měl na kontě pouze osm branek v letošním ročníku. "Vstřelil jsem čtyři góly ze čtyř střel. Takový zápas se povede jednou za kariéru," zářil před zámořskými novináři sedmadvacetiletý Bulis. Čtyři góly v jednom zápase vstřelil v dresu Montrealu naposledy Brian Savage v lednu 1998 proti New York Islanders.

Reklama

Související témata: