Hlavní obsah

Úžasné gesto, jsem šťastný, potěšilo uzdravujícího se Voráčka přivítání spoluhráčů

Philadelphia/Praha

Ve čtvrtek to budou tři týdny, kdy se naposledy objevil v soutěžním zápase. Od té doby sleduje hokejový útočník Jakub Voráček zápasy své Philadelphie kvůli zranění levé nohy jen z tribuny. Návrat ryšavého křídelníka se ale přibližuje, v pondělí totiž absolvoval první společný týmový trénink. Dnes v noci v klíčovém utkání NHL s Detroitem se ovšem ještě budou muset Letci obejít bez něj.

Foto: Profimedia.cz

V Philadelphii na návrat Jakuba Voráčka netrpělivě čekají.

Článek

Když se Voráček v pondělí poprvé od zranění připojil k mužstvu na ledě, spoluhráči mu připravili příjemné přivítání, které nejproduktivnějšího hráče Flyers uplynulé sezóny zahřálo u srdce. Všichni hráči totiž začali nadšeně poklepávat hokejkami o ledovou plochu.

„Nebudu lhát, byl to příjemný pocit. Bylo to úžasné gesto a jsem opravdu šťastný, že kluci něco takového udělali," tvrdil viditelně potěšený Voráček.

I v době své nucené herní absence však byl neustále s týmem. Zúčastňoval se porad a videomítinků, jen před zápasy vždy mužstvo opustil a zamířil na tribunu. „Kluci jsou jako moje rodina. Nebyl jsem zvyklý trávit čas bez nich, takže po zápasech i trénincích jsem se chtěl co nejvíce držet poblíž nich. Snažil jsem se v šatně udržet pozitivní náladu a kvůli tomu, jak v posledních zápasech hrajeme, jsme ve vynikajícím rozpoložení," říká Voráček.

Voráček: Ne my, to spíš Detroit má mít obavy

„Opravdu to není dobrý pocit, když nemůžete hrát, ale kluci mi to dost usnadnili. Byla zábava sledovat je, jak hrají. Posledních sedm zápasů předvádějí neuvěřitelný hokej," pokračuje mistr světa z roku 2010.

Philadelphia skutečně válí a jakkoliv to před třemi týdny vypadalo, že šance na postup do bojů o Stanley Cup má jen minimální, dnes je tomu jinak. Letci vyhráli šest z posledních osmi duelů a na osmý Detroit ve Východní konferenci ztrácejí už jen tři body. Navíc mají k dobru dva zápasy.

A právě s Rudými křídly, která nechyběla v play off posledních 24 let, se Philadelphia potká právě dnes. „Mají ve svém týmu spoustu dobrých hráčů, ale to spíš oni by měli mít obavy, že neudělají play off. Nikoliv my, protože všichni vědí, jak dobře teď hrajeme," připomíná Voráček, že Detroit prohrál hned čtyři z posledních šesti duelů.

Giroux: Nemůžeme se dočkat, až Jake bude zpátky

V úterní mimořádně důležité bitvě ale ještě musejí Flyers českého forvarda oželet. Po pondělní zátěži sice necítil velké bolesti, podle svých slov ale ještě bude potřebovat dva ostré tréninky. „Domnívám se, že po návratu po zranění je to normální. Je těžké se do toho ihned dostat, když tři týdny nebruslíte. Proto ještě potřebuju pár tréninků, než budu moct začít přemýšlet o zápasech," tvrdí Voráček.

Z jeho slov je tak patrné, že nejspíše vynechá i středeční zápas v Chicagu a vrátí se až v sobotu proti Pittsburghu, tedy dalšímu konkurentovi v boji o play off. A spoluhráči jeho návrat toužebně vyhlížejí. „Jake je zcela zjevně velkou součástí našeho týmu a nemůžeme se dočkat, až ho budeme mít zpátky," říká za všechny Claude Giroux.

Probojují se hokejisté Philadelphie letos do play off?
Ano
71,4 %
Ne
28,6 %
Celkem hlasovalo 3546 čtenářů.

Reklama

Související témata: