Hlavní obsah

Michálkův vydařený večer: skalp finalisty Stanley Cupu a první asistence v dresu Maple Leafs

Toronto

Podruhé v krátké době zavítali hokejisté Tampy Bay do Toronta, tentokrát však odjeli finalisté minulého ročníku Stanley Cupu s prázdnou. Poslední únorový den Lightning zvítězili 2:1, v úterý v Air Canada Centre prohráli s posledním týmem Východní konference 1:4. Znovu to bylo vyrovnané utkání, ale domácí Jonathan Bernier pochytal 26 střel hostí a k. o. přišlo v závěru, kdy slovenský zadák Martin Marinčin asistoval při dvou gólech do prázdné branky. Přihrávku u vítězné trefy Bena Smithe si připsal český forvard Milan Michálek, který těsně před uzávěrkou přestupů přišel do kádru Maple Leafs při výměně několika hráčů z Ottawy.

Foto: Profimedia.cz

Český útočník Milan Michálek si připsal v utkání proti Tampě Bay první bod v dresu Toronta.

Článek

Jak se vám líbí v dresu Toronta Maple Leafs?

Zatím je to docela dobré. Teď jsme dvakrát vyhráli, snad to otočíme a začneme hrát lépe. Tato sezóna nebyla dvakrát vydařená. Byl jsem dlouho zraněný.

Dnes první asistence v dresu Toronta...

Dostal jsem puk ve středním pásmu, projel jsem do útočné třetiny, nahrál na levou stranu Grabnerovi, který vystřelil na Vasilevského. Ten stačil pouze vyrazit a Ben Smith zaznamenal svou první branku.

Po přestupu do Ottawy ze San Jose je to druhá změna dresu v NHL. Jak to přijímáte?

Jistě, je to šok. V Ottawě jsme byli sedm roků, byli jsme tam jako doma a ten odchod byl docela těžký. Doufám, že zde v Torontu aspoň chvíli vydržím.

Jaký to byl pocit jít z Ottawy, která měla a teoreticky stále má šanci hrát Stanley Cup do Toronta, které je mimo hru?

Divný, protože zde již není o co hrát. Také byla jakási rivalita mezi oběma týmy a teď jsem na té druhé straně barikády.

Co vaše rodina?

Předevčírem přijela do Toronta, takže jsme již všichni pohromadě.

Co očekáváte od Toronta? Je to mladé mužstvo, v přestavbě...

Zatím se zde rozkoukávám, nemám ani mnoho času na ledě. Nevím, co se bude dít v létě. Je to skutečně zvláštní situace, protože nevíme, kdo tady příští rok bude a kdo nebude. Na druhou stranu je radost hrát s mladými hráči. I při tréninku dávají starším hráčům novou energii. Trenér Mike Babcock staví hodně na detailech.

Můžete porovnat život v Ottawě a v Torontu?

Zatím se mi v Torontu moc líbí, je to evropské město, jsou zde krásné restaurace. Je tady, co dělat i s dětmi. Můj syn hraje rád fotbal a tak kopeme hodně s míčem. Čekáme až se zlepší počasí a budeme moci využívat i zdejších parků.

Reklama

Související témata: