Hlavní obsah

100 trestných minut a schylovalo se k bitce gólmanů. Psycho-Švéd si dovoloval i na Plekance

Čím víc se přibližuje konec základní části, tím rychleji se rozplývají naděje hokejistů Montrealu a Buffala na play off. Canadiens ztrácejí na poslední postupovou příčku osm bodů, Sabres dokonce 14. To ale neznamená, že by jejich vzájemný souboj nemohl mít pořádný náboj. Ve středu tak rozdali sudí 100 trestných minut. A málem došlo i na bitku gólmanů.

Foto: Kevin Hoffman, Reuters

Brankář Buffala Robin Lehner (druhý zleva) pozoruje brankáře Montrealu Bena Scrivense na polovině hřiště. K bitce ale nedošlo.

Článek
Fotogalerie

Resty z 10. března, kdy hrálo Buffalo v Montrealu, byly připomenuty a o vypjaté chvíle nebyla nouze. Na konci první třetiny si výpad proti Kaneovi neodpustil ani Tomáš Plekanec.

Český centr Habs se pak připletl do hromadné potyčky před druhou pauzou. Po odpískání dostal jeho spoluhráč Eller krosček od Legwanda a u brankoviště Sabres vznikla slušná mela. Plekanec přijel dorovnat počet hráčů a už měl v obličeji lapačku Robina Lehnera. Švédský gólman Buffala si pak za dres přitáhl i dalšího montrealského rváče McCarrona.

„Seděl na mém spoluhráči, to by udělal každý," tvrdil po zápase Lehner, ale jakmile se brankář v zámoří zapojí do akce proti soupeři z pole, musí počítat s tím, že se to jeho protějšku moc líbit nebude.

Gólman Montrealu Ben Scrivens také vyjel daleko ze svého brankoviště a snažil se upoutat Lehnerovu pozornost, zavčas si ale uvědomil, že jeho potenciální sok v bitce má skoro o deset centimetrů a pětadvacet kilo více a zase raději zacouval na modrou.

Švéda rozhodčí nepustili z brankoviště

„Lehner je velký chlápek, ale taky trochu psycho, takže můžu být docela rád, že za mnou nevyjel. Kdyby to ale moji spoluhráči potřebovali, šel bych do toho," tvrdil Scrivens. Jakmile totiž sudí viděli, že by se mohli servat i gólmani, obklopili Švéda a nepustili ho z brankoviště.

Lehner pak ‚diagnózu', kterou mu přiřkl Scrivens, nechtěně potrvdil při pozápasovém rozhovoru, kdy s vytřeštěným výrazem funěl do diktafonů. „Jestli se chce opravdu rvát, tak ať přijde příští rok, já jsem připravený," hromoval skoro dvoumetrový Švéd s vizáží vikingského válečníka.

S menším počtem bitek už ale o rvačku gólmanů v NHL skoro nezavadíte. Před dvěma lety sice Ray Emery z Philadelphie zametl s washingtonským Bradenem Holtbym, ale ‚zlaté časy', kdy se Patrick Roy z Colorada rval do krve se všemi brankáři Detroitu, jsou nenávratně pryč.

Jen z potyčky s Dominikem Haškem sešlo, český gólman sice před deseti lety vyjel umravnit Roye před jeho branku, ale následovala groteska: Hašek uklouzl, brankáře Colorada podkopl a pak už jim pěstní souboj překazili rozhodčí.

Reklama