Hlavní obsah

Je nemožné, abych dosáhl svého maxima, řekl Jágr. Jak dlouho chce ještě hrát?

Aktualizováno

Na začátku týdne odehrál dva zápasy během dvou dnů, a tak když se ve středu přesunul do Toronta, kde dnes jeho Floridu čeká duel NHL proti domácím Maple Leafs, bylo pouze na něm, jestli se zúčastní dobrovolného tréninku. Hokejový útočník Jaromír Jágr ale ani na okamžik nezauvažoval, že by si orazil. „Na ledě je častěji než mladí kluci. Je to opravdu působivé,“ smeká před 44letou legendou gólman Panterů Roberto Luongo.

Foto: Bryan R. Smith, ČTK/AP

Jaromír Jágr (68) z Floridy.

Článek

S trenérem Gerardem Gallantem má nepsanou dohodu, že nemusí být na ledě na každém tréninku. Když Jaromír Jágr cítí, že by pro něj bylo prospěšnější si odfrknout, nikdo s tím nebude mít problém. Jenže nejproduktivnější hráč Floridy v probíhající sezóně tohoto privilegia prakticky nevyužívá.

„Chci zjistit, jak moje tělo (na zátěž) zareaguje. Dělal jsem to tak posledních pět zápasů a cítil jsem se pak lépe," vysvětluje Jágr. „Jediný způsob, jak tě hokej může omrzet, je, že nepracuješ dostatečně tvrdě a na ledě pak sám sebe ztrapňuješ. Ne že jsou ostatní lepší než ty, ale proto, že jsi neudělal dost, aby ses sám připravil," přidává Jágr, proč na sobě neustále tak tvrdě maká.

Tak jako třeba po nedělní výhře Philadelphie, ke které přispěl dvěma asistencemi. Místo odpočinku ale Jágr zamířil v půl druhé ráno do posilovny. Navlečen do dvou zátěžových vest si přidával...

Věří, že může hrát do šedesáti

„Někdy chodí na led i uprostřed noci. Prostě se vzbudí, řekne si, že není unavený, tak si půjde zatrénovat," vypráví Milan Michálek, jenž se s Jágrem potkal v reprezentaci na dvou světových šampionátech i na dvou olympiádách a dnes v noci bude jeho soupeřem.

„Vždycky se snažím dosáhnout svého nejvyššího potenciálu, takže nemůžu být nikdy spokojený. Je nemožné, abych se dostal na své maximum, protože je nastavené hodně vysoko," připojuje Jágr další důvod, který ho žene kupředu.

Před dnešní bitvou v Air Canada Centre hýřil dobrou náladou. Zámořským novinářům sděloval, že věří, že hokej může hrát klidně do šedesáti. „Koneckonců by to tak mohlo dopadnout. Ale nejsem si tím teď ještě jistý," řekl aktuálně nejstarší hráč soutěže.

Nikdy se neunavím, hlásí Jágr

Když pak přiletěl dotaz, jestli doufá, že v NHL získá smlouvu i na další sezónu, vyloudil na své tváři šibalský úsměv. „V Torontu? Ne!" rozesmál kanadské žurnalisty a pak pokračoval.

„To je otázka, kterou nedokážu zodpovědět. Nevím, co se stane. Třeba mě zítra přejede auto a budu mrtvý. Dáváte mi dotazy, ale já nemám křišťálovou kouli, abych to v ní viděl," pokračoval Jágr, když už se rozhovor chýlil ke konci.

„Půjdete ještě večer před zápasem zase do posilovny?" zajímalo redaktory na závěr. „Pravděpodobně! Já se totiž neunavím. Nikdy se neunavím!" zakončila česká superstar.

Reklama

Související témata: