Hlavní obsah

Neskutečné, jak Jágrův útok šlape, rozplývá se český spoluhráč legendární 68

Toronto

Věděl, že v Detroitu nejspíš v příští sezóně nezůstane, že se ho ale Rudá křídla zbaví už v průběhu aktuálního ročníku, to hokejový obránce Jakub Kindl nečekal. Výměny do Floridy ale nelituje. V jednom týmu se opět potkává s Jiřím Hudlerem a obdivná slova volí pro dalšího krajana v mužstvu Panthers Jaromíra Jágra. „Je skvělé hrát s jedním z nejlepších hráčů v historii,“ přiznává Kindl.

Foto: Peter Power, ČTK/AP

Obránce Floridy Jakub Kindl (vlevo) stíhá útočníka Toronta Williama Nylandera.

Článek

Jak jste se vůbec dozvěděl o tom, že vás Detroit vyměnil do Floridy?

Ležel jsem na gauči a najednou zvoní telefon a volal Ken Holland (generální manažer Red Wings), že se stěhuji na Floridu. Nechtěl jsem tomu věřit, protože jsem si myslel, že odejdu až v létě. Nečekal jsem, že si mě někdo vezme v průběhu sezóny. Protože všechny týmy mají nabité platové stropy, takže nebylo lehké mě vyměnit.

S adaptací jste problémy neměl?

Do týmu jsem rychle zapadl. Ve čtvrtek proti Torontu to byl můj osmý zápas a dostávám stále více času na ledě. Takže si vůbec nemohu stěžovat.

A v týmu se zase potkáváte s Jiřím Hudlerem, s nímž jste hrával už v Detroitu...

Taky že jsme si hned volali, protože jsme oba byli vyměněni v rozpětí jedné hodiny. A je tu i Jarda Jágr, spolu taky nehrajeme poprvé, potkali jsme se už na mistrovství světa 2014 v Minsku. Je skvělé hrát s jedním z nejlepších hráčů v historii. Je neskutečné, jak jejich útok šlape. Je skutečně radost se na ně dívat.

Jak prožíváte změnu z mrazivého Detroitu do slunné Floridy?

Komu by nevyhovovalo chodit v krátkých kalhotách a v tričku na trénink? Člověk si na to zvykne velice rychle.

Když přijedete do Kanady, máte pocit, že je tam přece jen více hokejové prostředí než ve Spojených státech?

Toronto nebo Montreal, to jsou hokejová města. To se nedá popsat, tady se tím hokejem žije. Florida je dobrá tím, že se neřeší pořád jen hokej. Můžete se odreagovat. Není to, že se zapne televize a už na vás vybafne hokej z TSN. V tom je to příjemnější. Florida je dobrá v tom, že je tam hodně českých fanoušků, kteří se jezdí dívat na Jardu Jágra. Sledují nás při rozbruslení a čekají na nás i po zápase. S tím jsem se v Detroitu nesetkal.

Je mužstvo, které byste si přál jako soupeře do bojů o Stanley Cup?

Na tom mně vůbec nezáleží...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články