Hlavní obsah

Tisíc bodů na Gretzkého, třicet na Messiera. My staří musíme být pořád hladoví, tvrdí Jágr

Praha

Přesně 1000 bodů schází Jaromíru Jágrovi na nejproduktivnějšího hráče historie NHL Waynea Gretzkého (2857). To už patrně nedožene, ani kdyby hrál do šedesáti let, jak občas s nadsázkou říká, ale na druhého v pořadí Marka Messiera (1887) chybí české legendě už jen 30 bodíků.

Foto: Peter Power, ČTK/AP

Útočník Floridy Jaromír Jágr v zápase proti Torontu. Vpravo je obránce Maple Leafs Martin Marinčin.

Článek

Že dá Jágr ve čtvrtek gól Torontu, nikoho překvapit nemohlo. Nejstarší hráč NHL nastoupil proti Maple Leafs ve své kariéře v 56 zápasech a nasbíral v nich 32 gólů a 43 asistencí.

Tentokrát ale měli Panthers možná až moc štěstí. Góly Jussiho Jokinena patří do kategorie podivných. Při prvním jeho přihrávku tečoval za vlastního brankáře tečoval Smith, u druhé branky zase nahazoval Jokinen od zadního mantinelu a od hokejky horlivého mladíka Carricka puk doplachtil přímo mezi horní tyčku a rameno gólmana Toronta Berniera.

„Hrát na den sv. Patrika bylo dobré rozhodnutí," usmíval se Jokinen, jehož ‚trefám' se s úsměvem podivil i Jágr.

Recept? Minimum hráčů středního věku

Florida získala na čele Atlantické divize tříbodový náskok na Boston a čtyřbodový na Tampu. „Když se v útočném pásmu dostaneme k nějakým akcím, šance, že dáme gól, je větší," tvrdil Jokinen, který je jedním ze šesti hráčů sestavy Panthers starších 35 let. Na opačném pólu je devět floridských hokejistů, jimž je 24 a méně.

„To je náš recept, minimum hráčů středního věku," vtipkoval Jágr. „Mladí kluci jsou hladoví a my staří ten hlad mít musíme, jinak by nás vyhodili z ligy. Takže my jsme vlastně takový hladový tým," dodal lídr bodování (24+31) Panthers.

Toronto však není týmem, který Jágrovy rejdy pravidelně odnáší nejvíc. Tento primát patří New York Islanders, proti nimž česká legenda nastoupila ve 109 případech a nakupila 154 bodů za 61 gólů a 93 asistencí.

Reklama

Související témata: