Hlavní obsah

Mozíka povolalo New Jersey z farmy a je blízko premiéry v NHL

Český hokejový obránce Vojtěch Mozík byl povolán z farmy v Albany z nižší AHL do prvního týmu New Jersey a je blízko premiéry v NHL. Devils v neděli od 22:00 SEČ nastoupí doma proti Columbusu, ale není jisté, zda se třiadvacetiletý odchovanec Mladé Boleslavi při zranění beka Davida Schlemka a potížích Johna Moorea dostane do základní sestavy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Vojtěch Mozík se může dočkat debutu v NHL.

Článek

Loni v červnu podepsal Mozík jako nedraftovaný volný hráč s Devils dvouletou nováčkovskou smlouvu a odešel z Plzně do zámoří. Na farmě sehrál 49 utkání a připsal si 13 bodů za dvě branky a 11 asistencí. S bilancí 26 kladných bodů za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech je suverénně nejlepší v týmu Albany a celkově sedmý v celé soutěži.

V extralize má Mozík na kontě titul s Plzní z roku 2013. Celkem odehrál v české nejvyšší soutěži za Mladou Boleslav a Plzeň 197 zápasů a nastřádal 56 bodů za 22 gólů a 34 přihrávek. V české reprezentaci má na kontě 20 zápasů a osm bodů za dva góly a šest asistencí.

Pokud nastoupí, může se stát Mozík šestým českým debutantem v této sezóně NHL. Prvního startu se už dočkali útočníci Radek Faksa v Dallasu, Tomáš Nosek v Detroitu, Dominik Simon v Pittsburghu, obránce Jakub Nakládal v Calgary a brankář Roman Will v Coloradu. Navíc další gólman Marek Langhamer byl v pěti duelech Arizony na lavičce, ale startu se nedočkal.

Reklama

Související témata: