Hlavní obsah

Kane dostal pecku do hlavy. Následovala ruská msta

Chicago/Praha

Konec základní části NHL se rychle blíží a týmy, které zoufale usilují o postup do play off, dělají všechno, aby získaly potřebné body, a neberou si při tom servítky. Poznal to i nejproduktivnější hráč soutěže Patrick Kane (39+53).

Foto: Profimedia.cz

Matt Dumba z Minnesoty a jeho tvrdý hit na Patricka Kanea (88) z Chicaga.

Článek

V nedělním zápase s Minnesotou se lídr Chicaga na začátku třetí třetiny vydal za stavu 2:2 na zteč, poskakující puk ale neměl úplně pod kontrolou, a když sklonil hlavu, inkasoval na modré tvrdou ránu do hlavy od obránce Matta Dumby.

Výpad proti nejlepšímu hráči týmu a horkému kandidátovi na Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče sezóny nenechali Blackhawks bez povšimnutí, nejblíž střetu byl ale Artěmij Panarin a tak se do jednadvacetiletého beka z Minnesoty pustil ruský nováček, který neváží ani 80 kilogramů.

Panarin se mstil v osobitém stylu. Dumbu chytil do kravaty, pak ho podkopl, čímž si vysloužil aplaus diváků v United Center a odjel na trestnou lavici. „Líbila se mi Panarinova reakce, stejně jako se líbila publiku," tvrdil kouč Chicaga Joel Quenneville.

Dumbu sudí nevyloučili a nebude ani následně disciplinárně trestán.

Kane, který má na čele produktivity dvanáctibodový náskok před Jamie Bennem z Dallasu, byl viditelně otřesený, ale na střídačku odjel sám. Na pár minut sice zmizel v šatně, zápas však dohrál. V rozstřelu ovšem, stejně jako Toews a Panarin, nebyl schopen překonat gólmana Dubnyka.

Vyhrocené zápasy

Za poslední roky se mezi Blackhawks a Wild nastřádala na ledě spousta křivd. Chicago v minulých třech letech třikrát vyprovodilo Minnesotu z play off, loni dokonce v pouhých čtyřech zápasech.

Tento rok se však situace obrátila. Wild vyhráli všechny čtyři vzájemné zápasy v základní části, včetně únorového duelu pod širým nebem a nedělního vítězného rozstřelu.

Minnesota tak ztrácí bod na poslední místo pro play off v Západní konferenci, zatímco Chicago si hlídá postupovou pozici v Centrální divizi, která je obecně považována za nejsilnější v NHL. Blackhawks v ní sice patří až třetí příčka, v celkové tabulce ligy jsou ale pátí.

Dallas a St. Louis tak budou do konce základní části mocně usilovat o divizní prvenství, aby se v prvním kole play off vyhnuly právě Chicagu, které od roku 2010 získalo tři Stanley Cupy a ve vyřazovací části připomíná buldozer.

Reklama

Související témata: